Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:13 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două vile şi zeci de hectare cu ieşire la mare Care este miza desfiinţării Spitalului din Eforie Sud (galerie foto + document)

ro

27 Jan, 2013 22:03 8222 Marime text
DESCHIDERE_Spital-Sanatoriul_Ortopedic_Eforie_Sud.jpgConsiliul Judeţean Constanţa se va întruni într-o şedinţă ordinară pe data de 31 ianuarie. Printre proiectele de pe ordinea de zi se află şi „Aprobarea propunerii de desfiinţare a Spitalului de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud şi reorganizarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa", iniţiat de preşedintele CJC Nicuşor Constantinescu. Spitalul din Eforie Sud este situat pe strada Republicii nr. 7, vizavi de hotelul Flamingo. Unitatea sanitară din Eforie Sud fusese preluată de Consiliul Judeţean Constanţa în iulie 2010.

Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud deţine zeci de hectare de teren şi peste 1000 de metri pătraţi de construcţii la sol. Pe 14 mai 2008, SC Topocad Serv SRL a comunicat Consiliului Judeţean Constanţa suprafaţa terenurilor rezultate din măsurători la Spitalului de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud. Astfel, potrivit măsurătorilor efectuate de SC Topocad Serv SRL, unitatea sanitară din Eforie Sud deţine o suprafaţă de 108.685 metri pătraţi de teren, adică aproape 11 hectare.

spital_eforie_Spitalul_de_ortopedie_Ef.Sud_2.jpgCât priveşte construcţiile acestea sunt compuse din: pavilion de administraţie - de 169 mp, pavilion pentru secţia de ortopedie - de 2.608 mp, pavilion verandă recuperare medicală - de 2.608 mp, clădire birouri internări - de 132 mp, locuinţe de serviciu de 3.282 mp, castel apă - 24 mp, pavilion destinat locuinţelor de serviciu - de 176 mp, pavilion morgă - de 38 mp, laborator analize medicale - de 217 mp, grajd - de 11 mp, mai multe magazii şi alte construcţii mai mici. Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud mai deţine două vile, situate pe străzile Cloşca şi Mihai Viteazu. Primul imobil - vila Lotus, este situat pe strada Cloşca nr.7 şi are o suprafaţă construită la sol de 499 mp, iar terenul aferent are o suprafaţă de 1.563 mp. Cel de-al doilea imobil - Vila Buzău, este situat pe strada Mihai Viteazu nr. 47 şi are o suprafaţă construită la sol de 197 mp. În afară de cele mai sus prezentate mai trebuie spus că sanatoriul, construit de regina Maria, are deschidere direct la plajă, iar întreaga curte este un adevărat paradis verde, existând acolo o pădure de pini, brazi şi alţi copaci.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • liviu stefan 29 Jan, 2013 13:52 pacat,pacat de acest colt de rai...de medicii chiar medici-interesele unor persoane sus puse sunt ff mari.din pacate nu are cine sa se lupte pt acest teren...ar fi multe de zis,dar cartile sunt facute de sus
  • vasile 28 Jan, 2013 14:55 DESFIINTAREA SPITALULUI EF.SUD-CONSTANTA ESTE O "CRIMA" ADUSA MEDICINEI ROMANESTI-DEOARECE AICI EXISTE MEDICI DE VALOARE-UN EX.NICOLAE MIHAI HORIA-CARE IN COMPARATIE CU CEL DIN CONSTANTA SUNT MULT MAI PREGATITI PROFESIONALI SI ONESTI-DIN PZCATE "INTERESELE POLITICE SI ALTE INTERESE ECONOMICE SI DE GRUP POLITIC FAC CEI NEPUTINCIOSI-BOLANVII SA NU SE POATE OPUNE-DIN PACATE SE DISTRUGE SI ULTIMA EMBLEBA A ORASULUI EF.SUD CUNOSCUT IN TARA SI IN STRAINATATE.REGERET SI FAPTUL CA SI UNII DIN INTERIOR NU S_AU OPUS DREPT PT CARE SUNT CONSTERNAT SI TRIST-AICI AM FOST INTERNAT DE MIC COPIL AICI AM FOST TRATA MEDICAL DE AICI EU SUNT IN VIATA.ACEST LACAS MEDICAL SI MEDICII DE AICI VOR RAMINE IN AMINTIRE SI DE ASEMENEA SI CEI CARE AU FAURIT SI AU CREAT ACEST SPITAL CU SUFLET SI DRAG PT BOLNAVI PT CEI IN SUFERINTA.
  • fara nume 28 Jan, 2013 13:57 Trebuie desfiintat pentru ca bolnavii sa mearga la spitalul judetean Constanta iar erorile medicilor de acolo sa nu se afle,zeci de bolnavi macelariti la judetean vin sa seopereze din nou la Eforie Rusine Consiliului Judetean
  • Menumorud. 28 Jan, 2013 09:31 in acest edificiu lucreaza medici de exceptie (Horia Nicolae de exemplu). In curand se va pune stapanire si pe sufletele oamenilor.
  • c. neagoe 28 Jan, 2013 08:34 Ar fi o crima desfintarea spitalului sau eventuala lotizare a parcului , prntru constructii . Cu foarte putini bani se poate moderniza acest spital; poate cu mai putini decat a costat modernizarea sectiillor de cardiologie si ortopedie ale spitalului judetean .