Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:57 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a ajuns constănţeanca Natalia Andreea Ion să studieze, în Anglia, la Colegiul St. Clare's (galerie foto)

ro

17 Jan, 2013 22:25 5636 Marime text
01_elev_anglia_photo-2.jpgNatalia Andreea Ion studiază, de doi ani, la unul dintre cele mai bune colegii din Anglia - St. Clare's. Acum doi ani, tânăra a absolvit cu zece pe linie Şcoala Gheorghe Ţiţeica din municipiul Constanţa. Am reuşit să stăm de vorbă cu Natalia, graţie internetului. Menţionăm că St. Clare's este un colegiu de top din Anglia, cu o promovabilitate de 99%, având un scor perfect de 45 de puncte.

„Am ales sa studiez în Anglia pentru că modalitatea de predare este diferită şi este o atmosfera internaţională unde poţi afla mai multe despre alte culturi şi moduri de gândire. Am colegi din peste 50 de ţări care au opinii şi scopuri diferite, iar acest lucru mă ajută să am o privire de ansamblu mai critică asupra a ceea ce cred ca îmi va fi de folos pentru dezvoltarea mea în viitor", ne-a dezvăluit Natalia. Curioşi, am rugat-o să ne vorbească despre sistemul de învăţământ din Anglia. „Eu nu am urmat un liceu în România, dar din câte am auzit de la prietenii mei, accentul se pune mai mult pe teorie. Fiind o gama vastă de subiecte, elevii nu se pot concentra pe ceea ce ar vrea să facă în viitor. Aici, în aceşti ultimi doi ani de colegiu, studiem aprofundat şi cu aplicaţii practice subiectele care ne interesează mai mult", ne-a povestit Natalia.

În Anglia, nu există bariere de comunicare

Constănţeanca are dar cuvinte de laudă despre profesorii şi colegii din Anglia. „În şcoala mea valorile intelectuale ale elevilor sunt foarte apreciate. Avem teme pentru acasă avem la fiecare materie care ulterior sunt corectate şi discutate pe perioada cursurilor între elevi şi profesori. Profesorii sunt adaptaţi unui grup de studenţi internaţionali. Pe parcursul orelor sunt foarte deschişi şi acceptă orice punct de vedere susţinut cu suficiente argumente. Pe zi, avem câte cinci sau şase ore pe zi plus activităţile extraşcolare, care sunt obligatorii. Programul meu începe în general la ora 09.00 şi se termină la 16.15. Apoi urmează activităţile extraşcolare şi temele. Toţi provin din părţi diferite ale lumii şi de aceea sunt foarte prietenoşi. Nu există bariere de comunicare între noi, deoarece toţi locuim în campus şi avem preocupări asemănătoare", a menţionat Natalia. Materia preferată a tinerei este literatura engleză, pe care o consideră foarte interesantă. „Literatura engleză mi se pare foarte interesantă şi aş vrea să o studiez în continuare", ne-a destăinuit Natalia. Tânăra face parte din

echipa de volei, este pasionată de zumba, echitaţie şi tenis. Împreună cu alţi colegi, se ocupă de echipa „Tineri întreprinzători". Despre planurile sale de viitor ne-a spus că intenţionează să urmeze o facultate tot în Anglia. „În principiu aş vrea să rămân să studiez la facultate aici, deoarece deja m-am acomodat cu sistemul de învăţământ şi cu modalitatea de viaţă, dar în acelaşi timp nu refuz nici alte oportunităţi", ne-a mai spus tânăra.

Premii şi menţiuni

În cei opt ani, cât a studiat la Şcoala Gheorghe Ţiţeica, Natalia a participat la mai multe concursuri de matematică, informatică, engleză, cunoştinţe generale. În palmaresul său, tânăra are menţiune la concursul Universul Cunoştinţelor (2005), menţiune la concursul Arhimede (2006), premiul I la concursul de informatica Lumea din computer, secţiunea grafică (2009), premiul III la concursul Lumina English Contest (2011). Tot în 2011, a susţinut examenul Cambridge FCE (First Certificate in English) la care a luat un A. Natalia a fost şefă de promoţie, cu zece pe linie, iar la examenul de capacitate a obţinut media 9,95.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 02 Oct, 2013 22:58 Administrator Comentariul dv a fost declarat invalid. Nu prezentati dovezi la afirmatiile pe care le faceti