Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controalele il capiaza pe primar Mazare show (video)

ro

17 Sep, 2009 22:52 3298 Marime text
deschidere.jpg„M-au căpiat cu anchetele. Aş vrea să mă lase dracu' în pace, să fac şi eu treabă în oraşul acesta, că nu pot să fac treabă"

Aşa cum ne-a obişnuit, primarul Radu Mazăre s-a plâns în văzul lumii că este hăituit de anchetatori.

Ca de fiecare dată, Mazăre s-a dat neprihănit şi a adus în faţa reprezentanţilor presei o serie de documente legate de controalele care au loc la primărie. Şi nu şi-a schimbat tactica: a dat vina pe preşedintele Băsescu şi pe atacurile politice din partea acestuia. Mazăre a ajuns la primărie pe la 12.15, ca orice şef care se respectă. Şi-a parcat jeep-ul de război în faţa clădirii şi, însoţit de bodyguarzi, a urcat. Şi-a luat documentele, frumos aranjate şi etichetate şi a început să se plângă: „A venit toamna şi a început mai abitir sezonul anchetelor. M-au căpiat! M-au căpiat cu anchetele. Aş vrea să mă lase dracu' în pace, să fac şi eu treabă în oraşul acesta, că nu pot să fac treabă. Am să vă arăt aici cum patru instituţii ale statului anchetează acelaşi lucru. Vă dau şi documentele ca să vedeţi cu ce ne ocupăm noi, toată funcţionărimea din Primăria Constanţa sub regimul lui Băsescu".

 

A luat-o în ordine cu prezentarea anchetărilor: Curtea de Conturi l-a anunţat pe 31 iulie că, în perioada 17 august - 30 octombrie 2009, va efectua două acţiuni de audit: unul financiar şi un altul referitor la sumele alocate din fondurile Guvernului.

„Am Curtea de Conturi timp de trei luni pe cap. O dată. Doi. Să vedeţi că începe frumuseţea. Ştiţi, Curtea de Conturi verifică tot ce face primăria. ANI! Uite domnii de la ANI cum ne cer contractul de publicitate încheiat de Primăria Constanţa, în martie 2009, cu Soti Cable Neptun, contractul de publicitate TV, încheiat în luna mai 2009, cu Soti Cable Neptun. Mai departe. Să vedem ce mai anchetează ANI: contractul de publicitate radio încheiat, în 2007, de Primăria Constanţa şi Telegraf Advertising. Contractul destinat presei scrise, din mai anul 2008, cu Telegraf Advertising. Vă mai citesc şi vă plictisesc. Deci, toate contractele de publicitate le anchetează ANI. A doua instituţie a statului. Hai să vă arăt în continuare... Mi-au venit domnii de la DNA cu ordonanţă de ridicare a documentelor. Hai să vedem ce cer în această ordonanţă, că rămâi trăsnit. Uite ce cer. Să v-o arăt, să nu ziceţi că nu-i legal", a turuit Mazăre şi a arătat procesul verbal semnat de cei de la DNA şi de viceprimarul Decebal Făgădău.

„Ce maica Domnului verifică ei?!"

Şi a continuat în stilu-i caracteristic: „Dar hai să vedem ce cer cei de la DNA. Contracte de publicitate, precum şi orice alte contracte de prestări servicii în original, încheiate de Primăria Municipiului Constanţa cu SC Soti Cable Neptun pentru toată perioada de la înfiinţarea antemenţionatei societăţi, 24.04.1992, până în prezent. Uite, că este scris aicea. Uite, domn'e, aicea, 28.04.1992. Nu-i 1992? (râde) în 1992 eu vindeam ziare pe stradă. Hai, să vă mai arăt. Deci asta e cu Neptun. Ca să zicem că or fi făcut vreo greşeală. Trei: contracte de publicitate, precum şi orice alte contracte de prestări servicii în original, încheiate de Primăria Municipiului Constanţa cu SC Telegraf Advertising pentru toată perioada de la înfiinţarea antemenţionatei societăţi, 16.12.1994. Asta-i ţara lui Băsescu. Stai, că n-am terminat! Ce doamne, maica Domnului, verifică ei din 1992, de acum 17 ani?! Nici nu mai ştiu cine era prefect, primar. Voi mai ştiţi? Nici eu nu mai ştiu. Cine era în '92? Bună întrebare, nu? Buuun. N-am terminat! N-am terminat! Mai are Băsescu funcţionărime a statului plătită din banii publici care anchetează acelaşi lucru. Deci v-am arătat una, două, trei instituţii ale statului şi hai să v-o arăt şi pe a patra, care anchetează acelaşi lucru: Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice".

Potrivit unei comunicări trimise pe 14 septembrie a.c., ANRMAP anunţă că doreşte să verifice „procedurile de atribuire a contractelor de achiziţie publică derulată în perioada 2006 - 2009, având ca obiect servicii de publicitate/advertising. Şi mai cer şi modul de atribuire a contractelor privind încredinţarea realizării studiului de prefezabilitate, al proiectului tehnic şi al execuţiei lucrărilor de urbanizare aferente contractelor de concesiune 38133/15.06.2000 şi 38134/15.06.2000.

Toţi oamenii preşedintelui

A citit şi a răbufnit: „E o ţară de nebuni. O ţară de nebuni. Toată Primăria Constanţa munceşte pentru instituţiile domnului Băsescu, să scoatem documente de 17 ani încoace. Din '92. V-am arătat actele, vedeţi cererile. Dacă nu le scot documentele, dup-aia o să spună: Mazăre se sustrage. Deci din 1992 şi până în 2009, noi trebuie să căutăm documente, proceduri de licitaţie pentru primarii care au fost, unchii, taţii, bunicii primarilor care au fost, Mazăre trebuie să scoată şi să răspundă. De pe vremea când abia ce terminase facultatea, răspunde abia acum, în 2009. (...) Băi, nea preşedinte Băsescu, e bătaie de joc asta. Patru instituţii ale statului să controleze acelaşi lucru şi să ceară documente de acum 17 ani e bătaie de joc pentru români". Ba mai mult, n-a uitat să spună că avocaţii sunt plătiţi din „buzunar privat", nu din vistieria primăriei. Adevărul este că nu a menţionat al cui este acest buzunar privat. A ajuns şi la „asuprirea" lui de către oamenii preşedintelui Băsescu.

mazare.jpgPe rol şi dosarul 666

„D-aia nu merge bine ţara. Păi ANRMAP este instituţie în subordinea secretariatului general al Guvernului, mai exact a domnului Boc. Dacă în spatele lu' pitiBoc e Băsescu, atunci şi în spatele ANRMAP-ului e Băsescu. Dacă Boc este vreun premier independent şi viguros şi cu coloană vertebrală, înseamnă că vine de la Boc, nu vine de la Băsescu. Nu ştiu ce vrea Băsescu. Probabil că ce a vrut în ăştia cinci ani de zile, să controleze el Constanţa şi să ia el voturile de aici. Să mă bage pe mine în puşcărie, ca să scape. Asta vrea, ce, nu ştiţi ce vrea?!", a zis primarul, apoi s-a lăudat că, în ciuda reclamatei prigoane, doarme foarte bine noaptea. A şi explicat ce anume făcea în 1992: „Eu în '92 scriam la ziare, mai beam o bere cu băieţii, că terminasem facultatea, şi vindeam ziarele pe stradă. Ce să ancheteze? DNA-ul lui Băsescu acum, în 2009?! În '94 la fel. Astea sunt problemele de anchetat în România, contractele de publicitate cu ziarul Telegraf pe care îl tipăream la Slobozia şi îl aduceam cu Dacia break aici. Aşa se întâmpla. O să aduc şi carnetul de note. Am vrut să vă aduc caracterizarea de la şcoală, da' a zis mama să nu o arăt". Ce a uitat edilul să menţioneze în ieşirea publică este faptul că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel a anunţat că pe rolul instanţei sunt înregistrate dosarele nr. 698/P/2009 şi nr. 666/P/2009, avându-l în rol principal pe Radu Ştefan Mazăre. Dosarele au ca obiect „săvârşirea infracţiunilor de utilizare simboluri fasciste, rasiste, sau xenofobe, precum şi pentru infracţiunile de atentat contra unei colectivităţi, subminarea puterii de stat, infracţiuni contra reprezentantului unui stat străin". Comunicatul mai arată că dosarele au fost repartizate procurorului care efectuează cercetări, urmând ca după definitivarea cercetărilor să se comunice soluţia dispusă. Pe site-ul www.ziuadeconstanta.ro puteţi vedea atât înregistrarea video a conferinţei de presă susţinute de primarul Radu Mazare, cât şi documentele prezentate de acesta.

 

{mos_ri:Mazare,documente}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un oarecare 18 Sep, 2009 09:49 Mai lasati-l in pace pe Mazare si iutati-va larealizarile lui in Constanta si in satele limitrofe...Din dorinta de a scoate un articol, ati uitat sa fiti si impartiali...Mie mi-ar fi rusine daca as fi ziarist...
  • liana 18 Sep, 2009 09:23 Mai, omule, NE-AM SATURAT DE TINE...!!!Asta-i cel mai important!!!
  • redivivus 18 Sep, 2009 06:51 Mazare nu are probleme.Doar naivii isi pot inchipui ca EL se teme de ceva.De cine sa se teama,cand legile si justitia sunt create de indivizi de teapa lui pentru a le apara faradelegile.Cititi articolul despre interlopii Vasea,care folosindu-se de "prevederile legale" si de tertipurile avocatesti,tergiverseaza procesele de doi ani de zile.Si in astfel de conditii,si dupa cum s-au desfasurat pana acum asa zisele anchete, ne putem imagina cate decenii vor dura procesele cu inculpatul Mazare.Primarul interlop "vrea sa faca treaba".Care treaba mai acesta?De cand a ajuns primar ca independent si a furat voturile cetatenilor plecand cu ele in PSD,Mazare face treaba, dar pentru el si clica lui.Cine isi inchipuie ca in locul lui Mazare vine altul mai bun, si va putea sa faca ceva in interesul cetatenilor,se insala.Toata primaria este o cloaca mazarista care trebuie data afara.Ceea ce este imposibil.Nu este momentul, si nici spatiul nu permite sa demonstrez ca in prezent,cetatenii Constantei sunt sclavi,atat prin felul in care sunt tratati,cat si prin atitudinea nedemna de a-l suporta si realege pe Mazare.De atitudinea partidelor din "opozitie" nici nu merita sa mai discutam.