Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:06 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clares-ul lui Draghici ar putea pierde Cimitirul Central?!

ro

14 Dec, 2009 00:25 11989 Marime text
deschidere.jpgFirma Clares SRL, cea care are încheiat cu primăria un contract pe perioadă nedeterminată, ar putea pierde Cimitirul Central.

Contractul în cauză, unicat în domeniu, are ca obiect prestarea unor servicii de către firma condusă de Dumitru Drăghici. În fapt, este vorba despre menţinerea liniştii şi curăţeniei în locul de odihnă veşnică. Numai că, după ce nenumărate abateri de la contractul de prestări-servicii au fost semnalate, consilierii locali au luat deja în discuţie schimbarea obiectului acestuia. Sau, în cazul extrem, chiar desfacerea lui. Se pare că mai mulţi aleşi locali i-au pus deja „gând rău" firmei lui Drăghici şi intenţionează să rezolve problemele de la cimitir. Iar acestea nu sunt puţine. Spre exemplu, nu cu mult timp în urmă, firma lui Drăghici a perceput o taxă ilegală pentru accesul în Cimitirul Central. Şi acest aspect a ajuns la urechile consilierilor locali. În urmă cu câteva lui, Dumitru Drăghici „făcuse vorbele" pentru introducerea unei taxe de acces în valoare de 120 de lei, pentru maşinile mortuare, în cimitir. Evident, taxa s-ar răsfrânge asupra constănţenilor, iar perceperea banilor ar fi trebuit să aibă la „bază" o hotărâre a Consiliului Local. Unul dintre agenţii comerciali care îşi desfăşoară activitatea în apropierea cimitirului şi căruia i-a fost interzis accesul în incinta locului de veci a făcut o sesizare către Consiliul Local Municipal, singurul capabil să decidă ce se face şi ce nu în cimitirul lui Drăghici.

cimitir_danut_moisoiu_01.jpgTaxa a la nea Mitică

Reprezentantul societăţii de pompe funebre s-a plâns membrilor Comisiei 3 a Consiliului Local, cea pentru servicii publice, comerţ, turism şi agrement, că taxa de intrare în cimitir nu are niciun fel de baze legale şi că nicăieri în Uniunea Europeană nu se iau bani pentru a intra în cimitir. Ba mai mult, există dovada clară că Dumitru Drăghici de la SC Clares SRL a luat deja bani pentru „accesul în incinta Cimitirului Central". Cu factură, bon de casă şi tot ce trebuie. A perceput o taxă în mod ilegal, fără a avea la bază o Hotărâre a Consiliului Local. Ba mai mult, în luna august, societatea lui Drăghici a trimis o comunicare firmelor de pompe funebre care îşi desfăşoară activitatea pe lângă Cimitirul Central, prin care le anunţa că „începând cu data de 17.08.2009 este permis accesul tuturor autovehiculelor de transport funerar special amenajate şi autorizate în acest sens, în incinta Cimitirului Central Constanţa, pentru transportul decedaţilor la înhumare. Accesul va fi permis în baza unei taxe de intrare ce va fi stabilită cu administratorul căilor de acces din incinta Cimitirului Central, respectiv firma Clares SRL, taxa va fi folosită ulterior pentru îmbunătăţirea infrastructurii şi a căilor de acces, precum şi pentru supravegherea cu personal specializat a bunei desfăşurări a activităţii de transport şi staţionare în incinta cimitirului". Adică, încă din august, Drăghici a pregătit lovitura „taxa de acces". „Greşeala" a fost recunoscută chiar şi de Dumitru Drăghici. Mai apoi, şeful de la Clares a ajuns să semneze documente sub numele de „administraţia cimitirului". Şi asta în ciuda faptului că, reamintim, între societatea sa şi Primăria Constanţa există încheiat doar un contract de prestări servicii. S-a semnat şi a pus ştampila SC Clares SRL. Cu alte cuvinte, Drăghici al nostru se crede nici mai mult, nici mai puţin decât administratorul Cimitirului. Loc care aparţine de drept municipiului şi locuitorilor săi. Nu mai are niciun rost să amintim că în contractul de prestări servicii nu se spune nici pe departe că firma lui Drăghici ar avea puteri depline. Ba dimpotrivă, atribuţiile prestatorului de servicii sunt administrative şi ţin de pază şi de curăţenie. Deci, problemele nu sunt chiar neînsemnate.

cimitir_mihalache_musat_03.jpgConsilierii vor rezolvarea

Numeroasele sesizări au atras atenţia consilierilor locali care ţin neapărat să rezolve problemele. „Am avut patru întâlniri pe tema asta, însă vicele Gabi Stan nu a venit niciodată. Am vorbit şi cu cei care au făcut reclamaţia şi cu cei de la administrare cimitire şi cu juridicul. Ei spun că nu se poate anula contractul pentru că nu s-a încălcat, dar nu se poate să se întâmple aşa ceva. Noi vrem să propunem să se scoată iar la licitaţie acest serviciu sau să se concesioneze cimitirul Central. Măcar scăpăm de o problemă", a declarat consilierul PD-L Nicolae Şandru, Comisiei 3 a Consiliului Local, cea pentru servicii publice, comerţ, turism şi agrement. Pe de altă parte, Dănuţ Moisoiu, membru al Comisiei pentru administraţie publică locală, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor şi a libertăţilor spune că cei de la Comisia 3 au trimis o sesizare care va fi luată în discuţie săptămâna aceasta. „Vom face un proiect de hotărâre să vedem cum se poate îndrepta situaţia. Ori vom face o altă licitaţie, ori vom schimba contractul lui Drăghici. În orice caz, situaţia se va schimba", a declarat Moisoiu.

cimitir_sandru_nicolae_01.jpgSingurul optimist pare a fi PSD-istul Mihalache Muşat, preşedintele Comisiei 3, care aşteaptă încă un răspuns: dacă firma lui Drăghici a respectat sau nu clauzele contractuale. „Să respecte regulamentul. Dacă a perceput o taxă ilegală să se ocupe de el organele competente, pentru că noi nu avem puterea asta", a spus social-democratul.

{mos_ri:Clares SRL,Dumitru Draghici} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mihai Vasile 26 Dec, 2010 10:44 Guvernul incurajeaza hoti. O da guvernul a facut tot felul de legi care ii sprijina pe hoti ca sa-si bata joc de vii si de morti. Dece spun aceasta am sa explic. Persoanele decedate au munciti cu greu cit timp au trait, pentru existenta de zi cu zi si pentru ca sa-si cumpere un loc de veci in cimitir. Si acum a venit guvernul si le-a spus stati asa ati avut case cit timp ati trait si mai vreti alta de veci. Va dau casa de veci. Si au dat legea cu ajutorul careia le da mina libera la hoti sa-i deshumeze pe decedati si sa vinda locul de veci cui vor ei pentru ca exista legea. Persoanele care au virsta mea isi aduc aminte ca, in regimul comunist de care ne-am plins nu a existat aceasta lege oribila si satanica. Dece o consider asa va spun acum. Eu personal am fost la biroul de administratie al cimitirului central, ceva mai jos de intrarea principala si am intrebat pe doamna de acolo ( daca o persoana nu are bani sa plateasca concesiunea locului de veci ce se intimpla cu persoana decedat ). Sa nu uitam tot timpul ca acest loc de veci a fost cumparat de pesoanele decedate. Doamna de acolo mi-a spus : ( Vor fi dati afara. Cautam rudele la monitor si daca nu se prezinta nimeni afara cu ei.). Va rog sa ma credeti acestea au fost vorbele dumneaei. Deci daca nu mai au rude sa plateasca locul de veci vor fi dati afara ca pe niste ciini sau alte animale. In acelas birou al adinistratiei cimitirul a mai fost un barbat care lucreaza la intrarea principala alaturi de ( patronul Draghici ). Va rog sa fiti foarte atenti cum s-a exprimat acest criminal: ( Daca nu plateste nimeni locul oala va fi golita ). Vedeti dumneavoastra eu nu mai pot sa le spun ( Domnule ) la toti acestia incepind de la Draghici, groparilor, sau la toti cei care au aceste comportari mizerabile si inumane ca acest om cu simturi criminale in ei. Ramine ca dumneavoastra sa ii judecati pe acesti criminali sa depuneti plingeri cit mai multe la primarie cotra lui Draghici pentru ca eu va spun, ( Cu toate ca primaria este condusa de PSD bebelusi rusilor probabil ca intr-o zi acest primar cu un vocabular atit de bogat va deveni sensibil macar fata de persoanele decedate ). Dece spun acestea pentru ca ma gindesc ca si dumnealui are stramosi ingropati in cimitire. Si ma mai gindesc , cu toate cadourile facute la ambasada rusa de catre Draghici si rusi il vor abandona nedorind sa aiba o vizibilitate urita fata de poporul nostru. Dumnezeu sa-l ajute pe domnul Primar sa faca dreptate.
  • Mihai Vasile 25 Dec, 2010 16:15 Guvernul incurajeaza hoti. O da guvernul a facut tot felul de legi care ii sprijina pe hoti ca sa-si bata joc de vii si de morti. Dece spun aceasta am sa explic. Persoanele decedate au munciti cu greu cit timp au trait, pentru existenta de zi cu zi si pentru ca sa-si cumpere un loc de veci in cimitir. Si acum a venit guvernul si le-a spus stati asa ati avut case cit timp ati trait si mai vreti alta de veci. Va dau casa de veci. Si au dat legea cu ajutorul careia le da mina libera la hoti sa-i deshumeze pe decedati si sa vinda locul de veci cui vor ei pentru ca exista legea. Persoanele care au virsta mea isi aduc aminte ca, in regimul comunist de care ne-am plins nu a existat aceasta lege oribila si satanica. Dece o consider asa va spun acum. Eu personal am fost la biroul de administratie al cimitirului central, ceva mai jos de intrarea principala si am intrebat pe doamna de acolo ( daca o persoana nu are bani sa plateasca concesiunea locului de veci ce se intimpla cu persoana decedat ). Sa nu uitam tot timpul ca acest loc de veci a fost cumparat de pesoanele decedate. Doamna de acolo mi-a spus : ( Vor fi dati afara. Cautam rudele la monitor si daca nu se prezinta nimeni afara cu ei.). Va rog sa ma credeti acestea au fost vorbele dumneaei. Deci daca nu mai au rude sa plateasca locul de veci vor fi dati afara ca pe niste ciini sau alte animale. In acelas birou al adinistratiei cimitirul a mai fost un barbat care lucreaza la intrarea principala alaturi de ( patronul Draghici ). Va rog sa fiti foarte atenti cum s-a exprimat acest criminal: ( Daca nu plateste nimeni locul oala va fi golita ). Vedeti dumneavoastra eu nu mai pot sa le spun ( Domnule ) la toti acestia incepind de la Draghici, groparilor, sau la toti cei care au aceste comportari mizerabile si inumane ca acest om cu simturi criminale in ei. Ramine ca dumneavoastra sa ii judecati pe acesti criminali sa depuneti plingeri cit mai multe la primarie cotra lui Draghici pentru ca eu va spun, ( Cu toate ca primaria este condusa de PSD bebelusi rusilor probabil ca intr-o zi acest primar cu un vocabular atit de bogat va deveni sensibil macar fata de persoanele decedate ). Dece spun acestea pentru ca ma gindesc ca si dumnalui are stramosi ingropati in cimitire. Si ma mai gindesc , cu toate cadourile facute la ambasada rusa de catre Draghici si rusi il vor abandona nedorind sa aiba o vizibilitate urita fata de poporul nostru. Dumnezeu sa-l ajute pe domnul Primar sa faca dreptate.
  • Mihai Vasile 23 Dec, 2010 02:28 Vorbiti de domnul Draghici. Credeti se multumeste numai cu atit. Dumnealui l-a pus pe fratele lui sa faca cruci si cavouri. Asta nu este rau ca face cruci.Magaria unde este ca fratele lui vinde crucile la pret dublu fata ceilati producatori pe care ii gasiti pe strazile alaturate.Si isi permite dragutul pentru ca fratele lui ( patronul )cimitirului a interzis producatorilor din jur sa aduca cruci facute de ei.Eu am semnalat acestlucru la primarie chiar la intrare la primaria Constanta si am intrebat unde sa ma duc mai departe dar m-i s-a spus ( nu puteti sa va duceti nicaieri noi stim situatia, nu are ce sa-i faca nimeni nimic ).Domnul Draghici vine si unge rotile bine la primarie stie el unde.Anul acesta am inmormintat pe cineva in acest cimitir unde domnul Draghici este ( patron )pentru ca asa m-i l-au recomandat si am platit cu toti la birou cu chitanta 4 milioane taxa pentru groapa. Dupa ce a fost introdus decedatul in groapa, gropari inainte de a pune pamintul, peste decedat au cerut inca 4 milioane. Gropari ne-au spus ca daca nu le dam bani ne lasa decedatul desgropat si sar putea sa vina hoti sa intre in groapa sa jefuiasca mormintul.Nu am avut incotro si i-am platit bani.Noi am advertizat pe domnul ( patron Draghici ) si ni s-a spus ca nu are ce sa faca nimic pentru ca gropari decid singuri.Daca seful ( patronul Draghici )pune taxe ilegale dece sa nu-si permita si grogari sa faca la fel, ca doar au un exemplu foarte bun chiar pe seful.Uitati in ce situatie a ajuns tara cind totul a fost dat pe mina hotilor. Ce ziceti dumneavoastra oameni buni oare acesti hoti nu trebuiesc ingropati de vii.Si inca ceva, a doua zi cind am venit la cimitir sa aprind o luminare am auzit o discutie foarte interesanta in biroul domnului (patron ) Draghici.Era un sofer deal dumnelui si ia spus ( dute la ambasada rusa si du cutia asta cu sticle cu vin sti tu cui.Si atunci i-mi pun intrebare unde poate sa-i fie spatele asa de solid al domnului (patron )Draghici incit nimeni de la primarie nu poate sa-l doboare.Dar sa nu uite acest excroc sentimental ca mai exista si un dumnezeu. Cind bunul dumnezeu va spune ajunge excrocule cit ti-ai batut joc de vi si de morti va sfirsi si cu el cum a sfirsit cu toti hoti. Doamne ajuta si vedel doamne cit mai repede posibil sa nu-si mai bata joc acest mare bandit ( Draghici ) de decedati nostri. Doamne ajuta
  • cadavrul viu 14 Dec, 2009 09:38 Draghici sa mai lase si pe altcineva sa gospodareasca cimitirul central ca doar nu e proprietatea lui.In cimitir au aparut iar cersetori caini vagabonzi gunoaie.Se simte nevoia unui om nou la conducere.Draghici sa cam saturat si face pe nebunu
  • cetatean revoltat 14 Dec, 2009 01:21 Vedeti si la Cimitrul municipal ce se intampla! Esti obligat sa platesti masina mortuara si masina pentru cei ce conduc decedatul pe ultimul drum chiar daca nu ai nevoie. Iar taxa de intrare in cimitir exista dintodeauna...apoi sunt multe alte nereguli acolo, pe banii clientilor.