Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atac la procurorul general Adina Florea

ro

09 Mar, 2010 03:45 8228 Marime text
deschidere.jpgÎn timp ce edilul a citat „gurile rele" în tirada care o vizează pe Adina Florea, procurorul general al Constanţei, magistratul s-a limitat să declare că nu se simte atacat de afirmaţiile primarului

Indignat de faptul că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a redeschis dosarul penal privind defilarea sa în uniformă de general Wehrmacht, în ciuda soluţiei de neîncepere a urmăririi penale dispuse iniţial, primarul Radu Mazăre a lansat, duminică, atacul la adresa procurorului general al Constanţei, Adina Florea. În replică, magistratul susţine că nu are ce acuzaţii venite din partea primarului să respingă.

„Vă aduc la cunoştinţă cazul gravului dosar despre prezentarea de modă de astă vară", şi-a început ironic discursul. Ulterior, edilul s-a bătut cu cărămida în piept că, în urma scuzelor prezentate oficialităţilor israeliene, acestea l-au iertat, iar potenţiala secure a războiului a fost îngropată. Cu aceeaşi ironie, Mazăre a continuat să-şi depene povestea, relatând despre faptul că procurorii au început cercetările după ce doi cetăţeni i-au făcut plângere. „Aşa se face că la Parchetul Constanţa a fost instrumentat acest grav abuz, această gravă încălcare a legii şi s-a dat neîncepere a urmăririi penale, având în vedere şi lucrurile relatate şi deja de notorietate", a spus edilul. „Neînceperea urmăririi penale" a continuat acesta, pregătindu-şi terenul pentru atacul pe care avea să-l lanseze, „s-a dat în luna ianuarie. La mijlocul lui ianuarie s-a schimbat procurorul-şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel şi a fost numită cu delegare doamna Adina Florea, pentru şase luni". Ulterior, primarul a dat drumul artileriei grele: „Gurile rele spun că este cu delegare până la vară, când îi expiră mandatul domnului Deliorga la CSM. Şi atunci, ţine postul ocupat până la vară, iar domnul Deliorga, când termină mandatul la CSM, la Bucureşti, se va întoarce în Constanţa. Doamna Adina Florea a fost numită pentru că şi-a asumat promisiunea, aşa cum au mai făcut şi alţii înainte, că o să-l facă pe Mazăre. Mai exact, că o să-l bage în puşcărie".

„Vajnica procuroare"

În acelaşi context, Mazăre a afirmat că procurorul general a redeschis dosarul şi verdictul de neîncepere a urmăririi penale a fost infirmat: „s-a redeschis dosarul şi vajnica procuroare, luptătoare pentru dreptate, a dat şi câteva obiective care trebuie urmărite". Primarul a povestit că a fost la poliţie şi a dat o declaraţie referitoare la prezentarea de modă în cadrul căreia a purtat respectiva uniformă. „Dar ce este cel mai interesant,", şi-a continuat Mazăre atacul, „este că doamna procuror-şef a cerut o comisie rogatorie între statul român şi statul Israel, ca să întrebe statul Israel dacă nu care cumva s-a simţit lezat de prezentarea de modă pe care am făcut-o eu". „Aici sunt două aspecte", a explicat edilul, „unu - mai pe româneşte spus, mă cercetează penal, dar în cadrul cercetării urmează să te întrebe pe tine... «Băi, nu care cumva te-a lovit Mazăre? Că noi îl cercetăm. Ai vreo pretenţie împotriva lui?» Şi doi - vreau să vă spun că, în condiţiile grele prin care trece România, practic ţara geme de foame, nu sunt bani pentru profesori, nu sunt bani pentru pensii, nu sunt bani pentru medicamente...".

Procurorul nu intră în polemică

Mazăre şi-a continuat lamentările pe acelaşi ton: „procurorii cu asta se ocupă şi îşi consumă energia. Şi ei, şi poliţiştii, şi banii noştri, fraţilor! Ca să faci o comisie rogatorie la un asemenea nivel, pentru o asemenea tâmpenie, vreau să vă spun că statul cheltuieşte bani mulţi de tot, în condiţiile în care oficialii israelieni au declarat clar că nu au nicio pretenţie, nu au depus nicio plângere, nu-i nicio problemă". Ca răspuns al atacurilor dure lansate la adresa sa de către edil, Adina Florea, procurorul general al Constanţei, a declarat că nu se simte atacată. „Nu mă simt atacată de afirmaţiile primarului şi nici nu am ce acuzaţii să resping sau să infirm. Nu intru cu nimeni în polemică, nici cu primarul", a declarat magistratul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Nicolae Stanciu 25 Oct, 2013 20:01 Doresc sa citesc CV dnei Adina Florea
  • eu 15 Feb, 2011 15:27 o femeie desteapta,a ajuns unde a ajuns muncind si invatand nu pe spagi sau pe relatii...bravo si succes in continuare in tot ceea ce faceti!
  • Aklex 09 Mar, 2010 17:33 Ti-ai adus aminte Mazare ca Tara moare de foame ???asa subit tovarase??? Emfaza cubaneza comportamentul de parada si golanismele tale nu au ce cauta nici in PSD nici in Primaria Constantenilor! Gropile din sosele si schizofreniile tale sunt complet incompatibile!! Tovarase!Asa ca ia-ti talpasita prieteneste!
  • OLGA 09 Mar, 2010 11:00 IN ACEST CAZ SANTETI O FEMEIE INTELEAPTA . DAR IN DOSARELE DE RETROCEDARE ALE IMOBILELOR DIN GRIGORE TOCILESCU 2 ,BRANCOVEANU 3,CRISTEA GEORGESCU 6, AVRAM INANCU 23, PT CARE STAU DOSARE DESCHISE LA DUMNEAVOASTRA SI DE 3 ANI STAU IN SERTARE SI NU SE MISCA DE LOC .ACESTEA SANT:1456/11//2008,6372/212/2007,18584/212/2009,3677/212/2009,39435/212/2009.POATE LE SCOATETI DIN SERTARANUL ACESTA .
  • eu 09 Mar, 2010 10:03 cine este adina florea? un umil procuror care a luat spaga de la cei anchetati si acum are de platit datoriile. de ce mazare?numirea adinei florea este pur politica si nu de competenta. atata timp cat dai mana cu cei anchetati si primesti spaga ..........atunci tu ce esti?esti doar din echipa lui base.
  • NeDobiBocul 09 Mar, 2010 09:51 Vajnica pe dreaq, ea e manipulata de la centru de pidilicii:marar si kovaseala.Sile imi e de politie politica.
  • De apreciat 09 Mar, 2010 06:52 O femeie inteleapta.