Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre are pile la noul Guvern „Punem pe tapet şoseaua de coastă, dar şi insuliţele de pe mare, la care ţin atât de mult" (galerie foto)

ro

09 May, 2012 02:12 1461 Marime text
IMG_4805.jpgConstănţenii care locuiesc în cartierul Tomis III ar putea scăpa de grija locurilor de parcare, dacă primarul Mazăre va reuşi să pună în practică intenţia de a-l schimba pe directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, Simona Constantin.

Primăria Constanţa a elaborat un proiect pentru cartierul Tomis III, care constă în lărgirea aleilor pietonale, înfiinţarea a o mie de locuri de parcare, precum şi a două sensuri giratorii. Implementarea acestuia depinde însă de un studiu de impact pe care îl cere Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa. Supărat pe acest lucru, edilul Radu Mazăre este gată să ceară noului ministru al Mediului, Rovana Plumb, schimbarea directorului Simona Constantin. „Avem un proiect pentru a face spaţii de parcare şi a lărgi aceste alei pietonale pe care oamenii merg cu maşinile. Pentru a desfiinţa locurile astea de bătătură unde parchează oamenii, că nu au unde, pentru a pune asfalt pe bătături - ăsta este proiectul! Avem banii, avem maşinăriile pregătite, avem asfaltul pregătit, dar nu avem aviz de la Mediu pentru că, cucoana asta care este directoare, aşa cum ne-au făcut în toţi aceşti şapte ani când ne-au chinuit îngrozitor cu autorizaţiile - mai exact, am depus documentaţia de două săptămâni şi aşteptăm, stăm cu asfaltul cald şi, după două săptămâni, au venit nişte inspectori care au spus că, aşa cum le-a zis lor directoarea, trebuie să facem studiu de impact, care durează opt luni de zile, doar să asfaltăm bătăturile astea! S-a schimbat Guvernul acum şi decât să schimbăm noi proiectul sau să stăm opt luni pentru un aviz, mai bine o schimbăm pe cucoană. Nu ştiu cum o cheamă, dar nu contează! Aceeaşi atitudine au avut în permanenţă; oamenii ne întreabă de ce nu le facem parcări şi cucoana ne trimite să facem studiu de impact, în vreme ce în lege este prevăzut că putem să extindem, să facem parcări de acest gen, dar nu vrea ea. O vom schimba", a declarat Radu Mazăre. Edilul a mai spus că nu va abandona nici proiectele privind Şoseaua de coastă sau insuliţele. „O voi aduce pe Rovana Plumb la o inspecţie în Constanţa, pentru a pune pe tapet toate planurile mele, inclusiv acea şosea de coastă, dar şi insuliţele de pe mare, la care ţin atât de mult", a mai precizat Mazăre. Revenind la proiect, acesta va mări numărul locurilor de parcare de la 640, câte sunt în prezent, la 1.640, care vor rezolva integral necesarul de locuri de parcare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii