Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turistii din Techirghiol vor putea ajunge la Eforie cu vaporasul

ro

21 Jun, 2010 03:57 1245 Marime text
techirghiol_primar_adrian_stan_02.jpgPrimarul oraşului Techirghiol, Adrian Stan, îşi propune să finalizeze în acest an cel puţin trei proiecte prioritare pentru comunitatea pe care o reprezintă.

Primul se referă la asfaltarea unor străzi principale ale oraşului, proiectul fiind realizat cu fonduri europene accesate prin Programul Operaţional Regional. Banii au fost accesaţi alături de Consiliul Judeţean Constanţa şi, potrivit edilului, lucrările vor fi demarate imediat după finalul sezonului estival, pentru a nu-i incomoda pe turişti. Străzile ce vor fi asfaltate şi cărora li se va înnoi totodată infrastructura de canalizare şi alimentare cu apă sunt Victor Climescu (în lungime de 2,5 km), Ovidiu (0,5 km) şi Traian (1 km).

Un alt obiectiv al primarului Adrian Stan se referă la realizarea unui debarcader cu vaporaşe de agrement. „Vom semna contractul într-o lună şi ne apucăm de treabă. Aş fi vrut ca investiţia să fie gata anul acesta, însă turiştii se vor bucura în mod sigur de ea în viitorul sezon", a afirmat edilul-şef din Techirghiol. Vaporaşele vor efectua curse către Eforie Nord şi Eforie Sud. Valoarea estimată a investiţiei, finanţată de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, este de 16 miliarde de lei vechi.

Cel de-al treilea obiectiv prioritar pentru administraţia locală din Techirghiol este parcul, în suprafaţă de 3,5 ha, ce va fi amenajat în faţa Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol. Spaţiul verde, ce va avea şi funcţiuni terapeutice pentru bolnavii din Sanatoriu, va fi amenajat cu fonduri de mediu. „Este un proiect depus din 2008, cu o valoare estimată de 13 miliarde de lei vechi", a precizat primarul.

Un alt proiect important pentru comunitatea locală din Techirghiol este şi construcţia locuinţelor sociale, amplasate în zona şoselei către Negru Vodă. Beneficiarii unităţilor locative sunt persoanele evacuate în baza Legii 10/2001 privind casele naţionalizate. În prezent, la Techirghiol se construiesc trei blocuri de locuinţe sociale, în total 48 de apartamente. Potrivit primarului Adrian Stan, la primărie au fost depuse 110 solicitări pentru o astfel de locuinţă. Prin urmare, cele 48 de apartamente nu satisfac cererea nici pe jumătate, însă primarul şi-a exprimat speranţa că în viitor se vor mai construi şi alte locuinţe sociale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii