Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:59 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şencărău, plimbat între Parchete Povestea fără sfârşit a unui „AN"

ro

24 Nov, 2010 02:56 820 Marime text
Cu toate că ar putea părea incredibil, cazul şoferului identificat la un an după ce a produs un accident în urma căruia a murit un om, nu a ajuns încă pe masa judecătorilor, în condiţiile în care se fac aproape trei ani de la tragedie. În ciuda faptului că, timp de un an, s-a depus o muncă asiduă pentru găsirea conducătorului auto şi tragerea sa la răspundere, în prezent dosarul este pasat între Parchete, ca o minge de ping-pong.

Marian Şeicariu, zis Şencărău, a ajuns celebru după ce a reuşit „rara performanţă" de a fi identificat de poliţiştii rutieri abia la un an după ce a produs un accident rutier. În acest răstimp, lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa au depus o muncă aproape titanică pentru a descoperi cine este şoferul care a omorât un om în accident, iar apoi şi-a luat tălpăşiţa ca şi cum nimic nu se întâmplase. Tragedia a avut loc în dimineaţa de 10 decembrie 2007, în jurul orei 6.10, în localitatea Murfatlar, pe DN 3. Mircea Miloş, de 59 de ani, din localitate s-a angajat în traversarea părţii carosabile pe marcajul pietonal. Parcă ivit din senin, un Opel albastru care circula cu viteză l-a izbit în plin pe bărbat. Mircea Miloş a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, însă medicii nu au putut face nimic: după câteva ore, bărbatul a decedat, în urma multiplelor fracturi şi traumatisme craniene deschise pe care le suferise. La rândul său, şoferul parcă intrase în pământ. Cu toate că şi-a dat seama că a lovit un pieton, conducătorul auto şi-a continuat drumul, gonind cu o viteză şi mai mare. Nu a durat mult, iar oamenii legii au ajuns la Şeicariu. Interogat despre accident, individul s-a ţinut tare şi a susţinut încontinuu că vânduse Opelul albastru şi că nu ştia nimic despre eveniment.

Ping-pong între Parchete

Abia după un an, în octombrie 2008, poliţiştii au găsit un martor care le-a furnizat anchetatorilor toate informaţiile necesare pentru a începe urmărirea penală împotriva lui Şeicariu. În prezent, acesta este cercetat pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. Cu toate acestea, nici măcar la ora actuală dosarul nu a ajuns în instanţă. Preluat de la Poliţia Rutieră de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, în cele din urmă, în septembrie 2010, cazul a ajuns pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, unde se află încă în lucru. În contextul în care a durat un an până la incriminarea autorului şi alţi doi ani de anchetă, rămâne de văzut cât anume va dura procesul, odată ce dosarul va ajunge, în cele din urmă, în instanţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii