Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:34 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Repararea podului IPMC, „meritul lui Vali Preda"

ro

19 Jun, 2009 02:04 1526 Marime text

cap_1.jpgPentru repararea pasajului rutier ar mai trebui între trei şi patru milioane de euro, iar lucrările ar trebui să se finalizeze cam într-un an şi jumătate

Consilierii locali au votat în şedinţa extraordinară care a avut loc ieri, proiectul de hotărâre privind transmiterea pasajului rutier Filimon Sârbu (podul IPMC) din domeniul public al municipiului Constanţa şi administrarea Consiliului Local în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

pod_ipmc_02.jpgCu această ocazie, podul va fi încadrat în categoria funcţională a drumurilor naţionale, „în vederea realizării de către Compania Naţională de Autostrăzi  şi Drumuri Naţionale din România SA a activităţilor de interes naţional în domeniul administrărilor drumurilor naţionale". Primarul Radu Mazăre a declarat la sfârşitul întâlnirii că are promisiuni ferme că de data aceasta se va reuşi reabilitarea podului: „Ştiţi că începusem o reparaţie a lui, acum cinci ani de zile, imediat după alegeri, când au venit preşedintele mult iubit şi echipa. A fost o reparaţie şi de atunci ne chinuim aşa cu el. Se pare că am reuşit să mă întâlnesc cu domnul Berceanu, cu toate documentele făcute ca să fie reparat podul şi să fie finanţat de la bugetul statului, aşa cum este normal şi cum este finanţat în toate localităţile din România". Edilul a mai spus că pentru repararea pasajului rutier ar mai trebui între trei şi patru milioane de euro, iar lucrările ar trebui să se finalizeze cam într-un an şi jumătate. „Sper ca hotărârea de Guvern să fie gata într-o săptămână. Este meritul lui Vali Preda, care este secretarul nostru de stat în ministerul Transporturilor. I-am spus că dacă tot nu are alte atribuţii, măcar podul să îl rezolve", a mai explicat Mazăre.

{mos_ri:pod IPMC,Vali Preda}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii