Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ragaz pana-n toamna pentru echipa Mazare

ro

17 Jun, 2010 03:17 2701 Marime text
cap_1.jpgCei 37 de acuzaţi din procesul retrocedărilor cu cântec de la Constanţa, printre care primarul Radu Ştefan Mazăre şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, pot răsufla uşuraţi, cel puţin până în toamnă. Curtea de Apel Bucureşti a amânat, ieri, judecata cauzei, fixând termen abia pe 8 septembrie, după vacanţa judecătorească.

retrocedari_-_radu_mazare_dosare_dna_41.jpgMotivul - lipsa dosarului de fond, care se află la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă recursul privind excepţiile de neconstituţionalitate respinse la termenul anterior de Curtea de Apel Bucureşti. De menţionat însă că recursul ar fi putut să se judece la Înalta Curte încă de săptămâna trecută, numai că procesul s-a amânat, notarul bucureştean Aurel Jean Andrei, unul dintre cei care au solicitat sesizarea Curţii Constituţionale, neputând fi prezent la termenul din 11 iunie. Astfel, Înalta Curte a fost nevoită să amâne recursul pentru data de 25 iunie. Pe cale de consecinţă, nici procesul privind retrocedările de la Constanţa, nu s-a putut judeca. Alături de Aurel Jean Andrei, au mai făcut recurs pentru sesizarea Curţii Constituţionale şi Gabriela Radu, funcţionar al Direcţiei Patrimoniu, din Primăria Municipiului Constanţa, dar şi Graţiela Rusu, şef serviciu Patrimoniu, în cadrul aceleiaşi instituţii. În ceea ce-l priveşte pe Aurel Jean Andrei, acuzaţiile care i se aduc de către procurorii anticorupţie sunt de abuz în serviciu contra intereselor persoanei, fals intelectual, uz de fals şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. La rândul său, Gabriela Radu şi Graţiela Rusu sunt acuzate de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Pe de altă parte, dacă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va decide să admită recursul şi să sesizeze Curtea Constituţională, atunci procesul propriu-zis privind retrocedările abuzive de la Constanţa se va suspenda, cel puţin pentru câteva luni bune.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mike45 17 Jun, 2010 11:05 Va scriu aceste rinduri intrucit am un teren de recuperat de la Primaria Constanta si ma gindesc ,citind rindurile articolului de mai sus , ca sansele de a recupera terenul sint tot mai mici. Abuz în serviciu contra intereselor persoanei, fals intelectual, uz de fals şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni sint descoperite tot mai frecvent la funcionarii publici. Dupa ani de degiversari si promisiuni desarte ,acum 1,5 ani ni sa spus ca dosarul se afla la Patrimoniu si ca in maxim 6 luni se rezolva. Atita timp cit oameni ca Gabriela Radu sau Graţiela Rusu se afla bine merci pe posturile lor ,nu se intrevede nici o raza de lumina in rezolvarea dosarelor de recuperare a terenurilor confiscate abuziv.