Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:00 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Rabla" cu tichete

ro

16 Jul, 2009 21:11 1166 Marime text
rabla.jpgGuvernul caută soluţii pentru a scăpa de cele 60.000 de maşini vechi, aflate în circulaţie, în România.

În acest sens, ministerul Mediului, Nicolae Nemirchi, intenţionează să introducă un sistem de vouchere care să fie folosit în programul „Rabla" pentru a simplifica procedurile de accesare a finanţării de la stat în schimbul casării unei maşini vechi. „M-am gândit să introducem un sistem de tichete, de vouchere, astfel încât cei care au bani dar nu au o maşină veche să poată cumpăra una de pe piaţă şi să o caseze doar în baza facturii, fără a mai fi nevoie de drumuri la RAR, la Poliţie sau la Fisc. Practic, cine are o maşină veche şi are factură care să ateste că a cumpărat-o şi că este a lui se poate duce la REMAT, o poate casa şi primeşte, în schimb, un voucher. Cu acesta poate merge la dealer şi-şi cumpără maşina cu 3.800 de lei mai ieftină, bani pe care dealer-ul îi primeşte de la stat, din programul «Rabla»", a explicat Nemirschi, citat de Mediafax.

Faza a doua, „merge bine"

Ministrul a mai spus că, cel mai probabil, acest sistem va fi introdus odată cu faza a treia a programului, iar faza a doua, aflată, în prezent în desfăşurare, „merge bine", producătorul autohton Dacia primind o suplimentare a cotei alocate iniţial.
Persoanele care înlocuiesc maşinile prin programul „Rabla" vor putea folosi leasingul şi creditul pentru finanţarea achiziţiei, potrivit unui ordin al ministrului Mediului, care mai stabileşte că un proprietar poate beneficia de prima de la stat pentru fiecare autovehicul casat.
Totodată, programul „Rabla" a fost extins, prin introducerea primei de casare şi pentru vehiculele comerciale uşoare, potrivit unui ordin al ministrului Mediului publicat, luni, în Monitorul Oficial.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii