Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:59 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Matei răspunde online întrebărilor cititorilor

ro

21 Oct, 2010 00:00 1159 Marime text
navodari_nicolae_matei_09.jpg Astăzi, începând cu ora 10.00, la sediul redacţiei ZIUA de Constanţa va fi prezent primarul „Oraşului Năvodari unde soarele sărută marea“, Nicolae Matei.

Acesta va participa la un interviu online cu tema „Năvodari între kitch şi dezvoltare“, în cadrul căruia va răspunde întrebărilor adresate de către cititori.

În ceea ce urmează prezentăm numai o parte dintre curiozităţile cititorilor, întrebările integrale putând fi vizualizate pe //www.ziuaconstanta.ro/.

De la jumătatea anului 2008 şi până în prezent, în oraşul Năvodari au fost asfaltaţi 35 de kilometri de drum, în toate zonele şi cele mărginaşe, şi în centru, şi în peninsulă. Cine a efectuat aceste lucrări şi care este valoarea lor? Până în 2011, primăria Năvodari are de rambursat 60 de miliarde lei vechi din împrumuturi făcute de fosta administraţie a oraşului. Cum veţi plăti aceste datorii? La iniţiativa dvs. în Consiliu Local s-a aprobat o hotărâre privind acordarea de înlesniri la plata impozitului pe clădiri, pe anul 2011, în cazul persoanelor fizice. Câte persoane vor beneficia de această bonificaţie, pentru că se vorbeşte că de fapt această hotărâre s-a dat cu dedicaţie unui grup restrâns de cetăţeni care au făcut îmbunătăţiri ale confortului locuinţelor cu firme agreate de primărie? Oraşul Năvodari va beneficia în curând de Internet wireless, pentru toţi locuitorii şi turiştii, acesta fiind unul din punctele programei electorale. Tot ce trebuie să facă posesorul de laptop, telefon mobil ori notebook care doreşte la un moment dat să intre pe net, oriunde s-ar afla în acel moment, este să introducă parola de acces „MATEI“. Ce acoperire va avea reţeaua wirelles, cine derulează contractul, care sunt costurile şi de ce consideraţi acest proiect ca fiind prioritar înaintea altora cum ar fi: asfaltarea, reţeaua de canalizare sau iluminatul public în zonele periferice ale Năvodariului? Aţi afirmat că austeritatea impusă de Guvern ar putea pune restricţii la iluminatul public din oraş. Vă gândiţi asemenea şefului pe linie politică, Radu Mazăre să „cadorisiţi“ cetăţenii Năvodariului cu iluminat public în zig-zag, cu porţia, în anumite intervale orare? Dacă nu veţi urma această reţetă, la ce mod veţi rezolva această problemă? Primăriile, indiferent de culoarea lor politică, traversează o perioadă grea din punct de vedere financiar. Unii primari au ales să-şi joace norocul la loz în plic sau 6/49, alţii să facă împrumuturi pentru continuarea proiectelor. Afirmaţi cu alte ocazii că anul 2011 este unul al speranţelor pentru năvodăreni. Ce soluţii veţi alege pentru continuarea investiţiilor? Aţi afirmat că, în calitate de primar, respingeţi la modul cel mai dur imixtiunile politice fie că vor veni din partea actualei puteri, fie din partea colegilor dvs de partid. În primii doi ani de mandat
care au fost cele mai evidente forme de „bocanc politic“ care a încercat să se aşeze pe gâtul dvs. sau al oraşului? În luna septembrie spuneaţi că Primăria Năvodari este într-o situaţie sensibilă, că aveţi conturile blocate. Despre ce anume este vorba, care este motivul? Cum rămâne cu datoriile pe care vi le impută Condorii Şulţ? Poate cea mai sensibilă problemă a mandatului dvs. de primar este litigiul pe care îl aveţi cu Ecological Center, pentru cei care nu cunosc situaţia, o firmă cu acţionariat italian care doreşte să construiască o groapă de deşeuri în Năvodari. Care este stadiul procesului în acest moment? Ce legături politice există în acest dosar?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii