Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pedeliştii s-au mutat în casa moştenită de la Stelian Duţu Priorităţile pentru 2012 - Primăria Constanţa şi Consiliul Judeţean (galerie foto)

ro

18 Dec, 2011 20:00 1636 Marime text
bilant_pdl_1.jpgChiru: „Avem doi primari de la alte partide care şi-au depus dosarele de candidatură din partea PDL pentru alegerile din 2012 şi negociem cu alţi şase"

La briefing-ul de sfârşit de an susţinut de liderul PDL Christian Gigi Chiru, de preşedintele organizaţiei municipale, Maria Stavrositu, şi de deputaţii Zanfir Iorguş şi Constantin Chirilă, democrat-liberalii s-au declarat mulţumiţi de cum a decurs 2011 pentru organizaţia constănţeană.

Preşedintele filialei a bifat la capitolul succese finalizarea alegerilor la nivelul tuturor organizaţiilor partidului, primirea în rândul PDL a 500 de liberali şi, ca noutate de ultim moment, promisiunea unor actuali primari, membri ai altor formaţiuni, că vor candida anul viitor sub steagul PDL. „Avem doi primari de la alte partide care şi-au depus dosarele de candidatură din partea PDL pentru alegerile din 2012, unul este de la PSD şi negociem cu alţi şase să ne reprezinte în alegeri", a menţionat Gigi Chiru. Acesta a refuzat să-i nominalizeze pe cei care au depus deja candidaturi, amânând pentru atunci când va fi momentul dezvăluirea identităţii acestora. Tăcerea pedelistă lasă însă loc de speculaţii. De pildă, primarul de la Cogealac, Cati Hristu, a fost văzut chiar în dimineaţa de dinaintea briefing-ului în sediul PDL. „Cati vine destul de des la noi. Nu e acesta un semn clar că ar fi unul dintre cei care şi-au depus candidaturile. Nici despre fratele meu, primarul PSD de la Lumina, Dumitru Chiru, nu este vorba. Vă daţi seama că nu m-aş lăuda cu aducerea fratelui meu în partid", a ţinut să lămurească situaţia Gigi Chiru.

„Constanţei îi doresc un primar nou şi harnic!"

După momentul bilanţului a urmat cel al urărilor pentru noul an. „În 2012 le doresc constănţenilor un an mai bun, iar oraşului Constanţa, un primar nou şi gospodar. Obiectivul nostru pentru anul viitor este, după cum am mai anunţat, câştigarea Primăriei şi a Consiliului Judeţean", a spus preşedintele Chiru.

La rândul său, preşedintele organizaţiei municipale, deputatul Maria Stavrositu, îşi propune ca anul viitor să demareze măcar construirea unei case a studenţilor, stabiliment care să conducă la animarea vieţii culturale constănţene, iar în plan politic îşi doreşte stabilitate pentru organizaţie.

Constantin Chirilă le-a dorit colegilor atingerea obiectivelor în 2012, evident a celor electorale.

Deputatul Zanfir Iorguş este la rândul său mulţumit de cum a evoluat în 2011 sudul litoralului, cu amendamentul că anul viitor se impun investiţii serioase în „reabilitarea" învăţământului din Mangalia şi o animare a intelectualităţii lăsată de izbelişte de administraţia Tusac. Echipei PDL Constanţa, Iorguş i-a urat ca în 2012 „să facă un scor bun şi să capete încredere în rândul constănţenilor, chiar dacă sunt încă persoane care dau credit actualei formule de conducere a partidului de la Constanţa, după 9 luni de la alegerile de la judeţ".

Amenajări de 5.000 de euro de la naşu' Chiru

La începutul anilor '90, în conformitate cu Legea Partidelor Politice, Partidul Democrat pe atunci a primit şi a cumpărat sediul din strada Ion Lahovari, mai cunoscut publicului constănţean amator de distracţii ca sediul Clubului „Doors". Odată cu venirea la conducerea PD a lui Stelian Duţu, s-a renunţat la sediul respectiv „pentru că nu era propice desfăşurării activităţii unui partid, era o hală în care nu aveam ce să amenajăm", povesteşte fostul lider democrat. Tot la începuturile anilor '90, PD şi-a înfiinţat o fundaţie - „Noua democraţie", care urma să deruleze o serie de activităţi în sprijinul partidului şi, eventual, să atragă şi eventuale finanţări din sponsorizări, chestiune pe care partidul nu avea cum s-o rezolve, fiind ilegal. Aflat în buricul târgului, sediul a fost cedat prin-un contract de colaborare Fundaţiei, care la rândul său l-a închiriat către GMB Computers. Începând cu anul 2006, preşedinte al Fundaţiei „Noua Democraţie" a devenit Constantin Chirilă, al cărui vis, spune deputatul, a fost „să mutăm partidul şi fundaţia în sediul nostru şi să nu ne mai mutăm cu chirie de colo, acolo".

Devenit preşedinte, Gigi Chiru şi-a propus să mute partidul „acasă". Deşi amenajările nu au fost finalizate în proporţie de 100%, PDL-iştii s-au mutat oficial în sediul moştenit de la Stelian Duţu. Pentru a reîmprospăta aerul fostului club de pe Lahovari colţ cu Ferdinand, Chiru a scos din buzunar 5.000 de euro!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii