Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:46 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Matei scuteşte nevoiaşii de taxa de eliberare a actului de identitate La Năvodari a demarat campania „Am 14 ani, am buletin"

ro

16 Feb, 2011 01:45 1205 Marime text
navodari_buletin_Nicolae_Matei_03.jpgDemersul edilului din Năvodari, Nicolae Matei, vine în ajutorul familiilor care nu îşi pot permite să plătească taxa de 11 lei pentru eliberarea buletinelor de identitate pentru copiii care împlinesc 14 ani.

Chiar dacă această taxă de eliberare a actului de identitate nu este mare, sunt familii care nu îşi pot permite nici măcar această sumă şi astfel nu fac demersurile necesare pentru obţinerea actului. Primarul Nicolae Matei a decis să se implice, în calitate de şef al autorităţii locale, în identificarea copiilor care au împlinit vârsta de 14 ani, pentru ca aceştia să fie luaţi în evidenţa Serviciului Evidenţa Persoanelor şi să le fie eliberate buletinele. Primarul Nicolae Matei este hotărât ca, în cazurile de copii cu probleme deosebite, cazuri sociale, să înlesnească plata taxelor pentru eliberarea buletinelor. Demersul vine ca urmare a faptului că din datele de la Evidenţa Populaţiei Năvodari rezultă că din totalul de copii care au împlinit în acest an 14 ani, nu toţi au depus actele pentru eliberarea cărţilor de identitate. „Situaţia nu este una întâlnită doar la Năvodari. Este o situaţie generalizată, aşa încât fac apel şi la Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, să intervină şi să facă demersuri în întreg judeţul, să identifice aceşti copii şi să intervină pe lângă Consiliile Locale şi primari să fie achitată taxa aferentă eliberării cărţilor de identitate sau să rezolve problema spaţiului locativ. Sunt destule cazurile în care copii de 14 ani nu au buletine pentru că părinţii nu au un domiciliu stabil la care să îi înregistreze, conform sesizărilor primite în atenţia mea pe acest subiect", a spus Matei. La Năvodari, în acest an, 369 de copii vor împlini 14 ani. Numai în luna ianuarie 32 de copii au împlinit 14 ani, şi doar 24 au depus actele pentru eliberarea cărţilor de identitate, în timp ce în luna februarie - 28 de copii au împlinit 14 ani şi doar şapte au depus actele pentru cărţile de identitate. Personalul Serviciului de Evidenţă a Populaţiei desfăşoară activităţi permanente de înştiinţare a cetăţenilor cu privire la necesitatea solicitării actului de identitate în termenul legal, de la începutul anului fiind întocmite un număr de 58 invitaţii pentru tinerii de 14 ani. În perioada următoare, în baza unui plan de măsuri încheiat între Direcţia de Evidenţă a Populaţiei şi IGPR, lucrătorii din cadrul Serviciului Evidenţa Populaţiei al Primăriei Oraşului Năvodari şi din cadrul poliţiei vor desfăşura activităţi de deplasare în teren în vederea identificării cazurilor concrete şi oferirii informaţiilor necesare obţinerii actului de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii