Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:36 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Peştera s-a redus preţul la apă la un leu pe metru cub

ro

29 Aug, 2011 00:00 3130 Marime text
cap_6.jpgÎn şedinţa de Consiliu Local de la Peştera care a avut loc vineri, aleşii locali au aprobat micşorarea preţului la apă, de la 1,5 lei la un leu.

„În condiţiile actuale în care peste tot preţurile cresc, la toate produsele şi serviciile, la Peştera, acestea scad. Vrem să venim în sprijinul familiilor care şi aşa au foarte multe cheltuieli. Vrem ca aceste cheltuieli să fie minime cel puţin în acest sector", spune primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie. Prevederile proiectului de hotărâre aprobat de aleşii locali la finele săptămânii trecute vor intra în vigoare de la data de 1 septembrie, preţul de un leu pentru fiecare metru cub de apă consumat va fi facturat începând de la această dată.

De asemenea, aleşii locali au mai aprobat acordarea unor sume de bani din bugetul local pentru finalizarea picturii bisericii de la Ivrinezu Mare, pentru care au fost alocaţi aproximativ 10.000 de lei, şi alţi 6.000 de lei pentru achiziţia de candelabre. Două dintre proiectele votate de aleşii locali fac referire la societatea primăriei, SC Edil Prest SRL, acestea vizând completarea obiectului de activitate şi modificarea HCL prin care a fost înfiinţată această societate. „Avem nevoie să angajăm un om specializat pentru a efectua însămânţări artificiale. În comună sunt mulţi crescători de animale şi, deseori, se confruntau cu probleme legate de găsirea unui material de calitate, dar şi a unui om profesionist pentru a face acest lucru. Persoana care va fi angajată va fi din localitate", spune primarul Vrabie. Până acum, era adus un specialist de la Medgidia pentru a face acest lucru.

Administraţia locală a finalizat lucrările de igienizare a celor patru grădiniţe şi a celor patru şcoli din localitate, consilierii votând, la finele săptămânii trecute, şi proiectul de hotărâre care vizează achitarea facturilor pentru aceste servicii, aproximativ 20.000 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pesterean 04 Sep, 2011 18:09 mai vadime la pestera nu exista cale ferata ,asa ca nu are cum sa aibe palaz trenuri in zona iar pentru o mai buna cunoastere palaz e din pietreni nu din pestera iar pietreni e in comuna deleni .sa inteleg ca, daca crestea pretul 10 lei mc era ok ?
  • vadim 29 Aug, 2011 11:28 spaga eletorala a lui palaz cludiu? are trenuri in zona?
  • adylos 29 Aug, 2011 08:25 bravu vali..., felicitari...
  • ion 29 Aug, 2011 08:25 foarte tare, 1 leu 1000 de litri de apa.....dar, intrebare....apa nu este livrata de la RAJA SA? de unde diferenta asta de pret? Felix Stroe stie?