Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Italienii consolideaza Canalul lui Ceausescu

ro

12 Jan, 2010 01:30 2607 Marime text
colaj_1.jpgC.O.I.S. SRL Italia are sediul în Parma # În România, italienii mai deţin o afacere, C.O.I.S. România - Construcţii Opere Hidraulice şi Stradale SRL, cu sediul în Bucureşti.

Italienii de la C.O.I.S. se vor ocupa de refacerea lucrărilor de protecţii şi consolidări pentru malul drept al Canalului Dunăre Marea Neagră, între km 57+500 - 57+700, dar şi de alunecarea de teren de la Cota +56 Mrmb spre cotele interioare.

Licitaţia, organizată de Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile Constanţa a avut loc pe 16 decembrie 2009, însă anunţul de atribuire a fost publicat de Sistemul Electronic al Achiziţiilor în cea de-a opta zi a lui 2010. Potrivit anunţului de pe SEAP, firma italiană se va ocupa cu amenajarea platformei de lucru pentru execuţia coloanelor forate, de construirea zidului de sprijin, de blocajul drenant de la baza alunecării, dar şi de alte lucrări de aceeaşi natură. Pentru toate acestea, C.O.I.S. SRL Italia va primi 3.494.677 de lei fără TVA, faţă de suma estimată iniţial, de 4.500.000 de lei fără TVA. La licitaţie au participat, potrivit anunţului de atribuire 75626 din 8 ianuarie a.c., cinci agenţi economici. Şi, se pare că au fost numai nume grele, obişnuite cu licitaţiile pentru câştigarea unor contracte de anvergură. Însă, C.O.I.S.-ul a fost favorit, din câte se pare şi pentru că s-a mai ocupat de astfel de lucrări scoase la licitaţie de către ACN-ul condus de Valentin Zeicu. Contactat telefonic, directorul executiv al firmei italiene, Costin Irimia, a declarat că acesta este al treilea contract pe care firma sa îl încheie cu CN Administraţia Canalelor Navigabile şi că întreaga „afacere" durează de cinci ani.

agigea_3_jpg.jpgC.O.I.S. vs Căşuneanu

„De cinci ani colaborăm cu ACN-ul şi am avut numai contracte lungi. Ne-am ocupat de consolidarea malurilor şi evacuarea apelor pluviale la Canalul Poarta Albă - Midia Năvodari, dar şi de o lucrare asemănătoare celei pe care o începem acum, la un kilometru de podul de la Agigea, pe care am finalizat-o în urmă cu o lună. Practic, acum vom lucra în continuare. Acest contract presupune o muncă efectivă de 14 luni, însă acest aspect depinde şi de vreme", a spus Irimia. Acesta a subliniat că întotdeauna a avut o relaţie bună cu ACN-ul, indiferent de persoana care a ocupat scaunul directorial al instituţiei. Ba chiar, Costin Irimia precizează că înţelegerile contractuale avute cu Administraţia Canalelor Navigabile au fost dintre cele finalizate bine, iar firma nu s-a lovit de întârzieri ale plăţilor. „Au plătit la timp, uneori cu mici întârzieri, însă cu ei nu am avut probleme niciodată. În schimb, ne-am chinuit din 2008 până acum să ne recuperăm nişte bani de la Ministerul Mediului. ACN-ul doar a întârziat puţin plata TVA-ului, însă nu am avut probleme", a mai declarat directorul executiv al C.O.I.S.-ului. Costin Irimia a povestit că pentru contractul câştigat în decembrie, la societatea condusă de Valentin Zeicu a trebuit să se lupte cu firme „grele" cum ar fi PA & CO International al lui Costel Căşuneanu, Tehnologica Radion sau ARGOS SA. „Este adevărat, am mai pierdut licitaţii în favoarea lor, însă de data asta am învins noi".

agigea_2.jpgZeicu, în silenzio stampa (?!)

Numele celor de la C.O.I.S. nu este necunoscut, mai ales din cauza unor probleme apărute în primăvara lui 2005, atunci când digul de la întorsura Buzăului a fost afectat de inundaţii. La acea dată, constructorul digului, firma italiană C.O.I.S., a fost obligat să se ocupe de remedierea deficienţelor. Site-ul www.InfoNews.ro arată că italienii s-au considerat nevinovaţi şi au dat vina pe societatea Aquaproiect, susţinând că a semnalat de mai multe ori faptul că proiectul este prost făcut. Directorul ACN-ului, Valentin Zeicu, a declarat că nu cunoaşte nicio problemă avută în trecut de C.O.I.S. şi că ştie doar că societatea italiană are o colaborare de durată cu Administraţia Canalelor Navigabile. În schimb, Zeicu nu a dorit să ofere alte detalii despre proiect, spunând că documentaţia de licitaţie a fost mai bine de jumătate de an pe Internet. Ba mai mult, ne-a invitat la sediul companiei pentru a-i adresa „şi o sută de întrebări" în scris. C.O.I.S. SRL Italia are sediul în Parma. În România, italienii mai deţin o afacere, C.O.I.S. România - Construcţii Opere Hidraulice şi Stradale SRL, cu sediul în Bucureşti. În această firmă sunt implicaţi Costin Irimia, care deţine 5% din părţile sociale, Luigi di Domenico, Federico di Domenico şi Matteo di Domenico. Societatea, înfiinţată în 2001 are ca obiect principal de activitate construcţiile hidrotehnice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vanghele 13 Jan, 2010 10:59 Zeicu nu va dat si nu va va da nici o informatie ptr. ca Zeicu este acelasi om corupt care era si cand se afla la conducerea serviciului Resurse Umane din cadrul Petrominului cand lua de la marinari spagi intre 100 si 1500 de dolari ca sa pleci in voiaj.Asta este Zeicu care acum ocupa aceasta functie si membru al PC partidul fostilor securisti si nomenclaturisti din fostul PCR.Unchiul lui Valentin Zeicu, Nicolae Zeicu a fost un membru marcant al PCR si mult timp a condus destinele portului Constanta pe vremea impuscatului.Datorita lui Valentin Zeicu dupa nici doi ani de navigatie ca ofiter al Marinei Civile Romane, a putut ocupa postul de Director Resurse Umane la Petromin si atunci a inceput jecmanirea marinarilor din flota Petromin.
  • surmelis argentina pusa 12 Jan, 2010 12:14 Se pare ca firma italiana numai pune accent pe CALITATE . Daca erau deficiente in proiect ar fi putut sesiza BENEFICIARII romani in timp util,ca doar sunt PROFESIONISTI in domeniu sau nu ???
  • khj 12 Jan, 2010 09:25 Stiati ca Zeicu este de etnie rrom? Sa traiti bine dragi angajati de la ACN