Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:18 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Într-o lună, PNŢCD vrea să se mute în vechiul spaţiu Tribunalul i-a returnat lui Chesoi sediul din Mangalia

ro

14 Jul, 2011 02:23 1485 Marime text
sediu_mangalia.jpgDupă ce, la începutul anului 2009, ţărăniştii au fost daţi afară din sediul unde îşi desfăşurau activitatea în Mangalia, spaţiu închiriat mai apoi Protoieriei Mangalia, instanţa a decis, în şedinţa publică din 12 mai 2011, revenirea acestuia celui care îl deţinea anterior, adică PNŢCD-ului.

Anunţul a fost făcut, ieri, de către preşedintele PNŢCD Constanţa, Tudorel Chesoi, care a prezentat mass-mediei şi decizia civilă dată de instanţă în urmă cu două luni la recursul declarat de Serviciul Public Administrarea Domeniului Public şi Privat Mangalia, instituţie din subordinea primăriei. „PNŢCD are dreptul legal să-şi desfăşoare activitatea în sediul din Mangalia. Reprezentanţii bisericii au ocupat sediul în mod abuziv. În maximum o lună, vom reveni în acel spaţiu. Noi am aşteptat ca decizia să fie definitivă şi irevocabilă, de aceea nu ne-am pronunţat până acum", a spus Chesoi.

sediu_PNTCD_ONLINE.jpgLa începutul lunii februarie 2009, PNŢCD Mangalia a rămas fără sediu, după ce angajaţii Primăriei Mangalia au pus sigiliu pe clădire şi au evacuat toate bunurile din interior. Ţărăniştii îl acuzau pe primarul Mangaliei, Claudiu Tusac, la acel moment, că a refuzat să le prelungească, fără niciun motiv, contractul de închiriere a spaţiului, deşi exista o hotărâre de consiliu local care spunea exact contrariul. Câteva luni mai târziu, Protoieria Mangalia primea un „dar" neaşteptat din partea primăriei din localitate, fostul sediu al PNŢCD-ului fusese dat în administrarea Arhiepiscopiei Tomisului, Protoieria Mangalia. Trecerea s-a făcut în ciuda faptului că acesta făcea obiectul unui dosar, deschis de PNŢCD, în vederea recuperării lui. Teoretic, până la o hotărâre definitivă şi irevocabilă, spaţiul nu ar fi putut fi închiriat. Tot la acea vreme, ţărăniştii i-au făcut şi o plângere penală primarului Tusac pentru abuz în serviciu, plângere care nici până în ziua de astăzi nu a fost soluţionată. Sediul închiriat de la primărie pe care l-a ocupat Protoieria Mangalia era cel de-al doilea pe care instituţia îl deţinea în localitate, primul aflându-se în curtea Spitalului Municipal Mangalia. În luna ianuarie 2010, ţărăniştii din Mangalia primeau sediul printr-o decizie dată de consilierii locali. Aleşii hotărau atunci ca ţărăniştii să fie repuşi în drepturi şi să le fie redat sediul, cu o perioadă de închiriere de 5 ani, iar Protoieriei să îi fie căutată o altă locaţie. Acest lucru i-a nemulţumit atât pe cei care au primit sediul, Protoieria Mangalia, cât şi pe cei care l-au oferit, din păcate, fără o decizie legală. Ţărăniştii însă nu au reocupat sediul ca urmare a acestei decizii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii