Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:55 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Valu lui Traian are stemă

ro

17 Jan, 2011 01:31 2555 Marime text
cap_4.jpgÎn Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 31/13.I.2011, a fost publicată hotărârea Guvernului României privind aprobarea stemei comunei Valu lui Traian. Precizăm că hotărârea nr. 1.256 a fost semnată pe 8 decembrie 2010.

Potrivit anexei hotărârii publicate în acelaşi număr al Monitorului Oficial, stema comunei constănţene este formată dintr-un scut triunghiular roşu, cu marginile rotunjite, care este tăiat de un zid de argint. În partea de sus se află o floarea-soarelui care are, de o parte şi de alta, câte un spic de grâu din aur. În vârful scutului de află un ciorchine de strugure şi trei coline, toate din aur, scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat. În ceea ce priveşte semnificaţia elementelor, spicul de grâu şi floarea soarelui reprezintă meseria de bază a locuitorilor comunei - agricultura, brâul de argint e zidul de piatră care a fost adăugat pe creasta valului de piatră de-a lungul căruia este amplasată localitate, iar sâmburele reprezintă podgoria Murfatlarului. În privinţa celor trei coline de la baza stemei, acestea reprezintă Valul mic de pământ, Valul mare de pământ şi Valul de piatră, monumente istorice din secolul al VI-lea. Coroana murală cu un turn crenelat de argint reprezintă faptul că localitatea are rang de comună.

Comuna se înscrie pe lista puţinelor localităţi de la nivelul judeţului Constanţa cărora le-au fost aprobate stemele. Menţionăm că la nivelul judeţului Constanţa nici măcar jumătate dintre localităţi nu au stemă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un cunoscator 17 Jan, 2011 09:03 Vai doamne cat este de urata.Exista cineva la Bucuresti care le deseneaza ca un tehnician desenator fara scoala si talent profitand de faptul ca el da aprobarile.