Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numai după aprobarea prin hotărâre de guvern poate fi folosită Cum va arăta noua stemă a municipiului Constanța? (DOCUMENT)

ro

06 Oct, 2023 17:00 1497 Marime text
  • Primăria Constanța aduce la cunoștință publică varianta finală de stemă a Municipiului Constanța privind „Însușirea proiectului de stemă a Municipiului Constanța, județ Constanța"
  • Ca urmare adresei nr.160681/21.08.2023 a Comisiei Județene de Heraldică Constanța din cadrul Consiliului Județean Constanța se va proceda la refacerea proiectului de stemă în conformitate cu recomandările Comisiei
  • Proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice până la data de 20.10.2023
  • Propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare pot fi trimise în scris: prin poștă, la sediul Primăriei municipiului Constanţa din Str. Cuza Vodă nr.27 sau prin email, la adresa evenimente@primaria-constanta.ro
  • Stabilirea variantei finale se face de către Consiliul Local Municipal, care va adopta în acest sens o hotărâre
  • După adoptarea acestei hotărâri, proiectul stemei se va trimite Comisiei Judeţene special constituită, în vederea analizării conţinutului acesteia la ulterior la Comisia Naţional[ de Heraldică, Genealogie şi Sigilografie a Academiei Române, pentru avizare
  • Dupa avizare, proiectul stemei împreună cu anexa conţinând descrierea acesteia se trimit prin adresă comună Instituţiei Prefectului Judeţului Constanţa şi Preşedintelui Consiliului Judeţean, care le va supune spre aprobare Guvernului
 

 
 
În conformitate cu prevederile art.7 al Legii nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, cu modificările și completările ulterioare, Primăria Constanța aduce la cunoștință publică varianta finală de stemă a Municipiului Constanța privind „Însușirea proiectului de stemă a Municipiului Constanța, județ Constanța”.

Ca urmare adresei nr.160681/21.08.2023 a Comisiei Județene de Heraldică Constanța din cadrul Consiliului Județean Constanța pentru analizarea propunerilor privind elaborarea stemelor municipiilor, orașelor și comunelor din județul Constanța, şi ţinând cont de necesitatea actualizării şi îmbunătăţirii stemei municipiului se va proceda la refacerea proiectului de stemă în conformitate cu recomandările Comisiei Județene.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat atât la sediul Primăriei Municipiului Constanța din Str. Cuza Vodă nr.27; pe site-ul municipalității la adresa www.primaria-constanta.ro, în secțiunea „De Interes Public / Transparență Decizională pe Legea 52/2003/Informare și consultare publică” dar și în secțiunea „documente" al acestui material.

Potrivit prevederilor art.7 alin.(4) din Legea nr.52/2003 se pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice până la data de 20.10.2023.

Propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare pot fi trimise în scris: prin poștă, la sediul Primăriei municipiului Constanţa din Str. Cuza Vodă nr.27 sau prin email, la adresa evenimente@primaria-constanta.ro.

Materialele transmise vor purta mențiunea: „Recomandări aduse la proiectul de hotărâre privind însușirea proiectului de stemă a Municipiului Constanța, județ Constanța”.

În documentul atașat, puteți vizualiza „Însușirea proiectului de stemă a Municipiului Constanța, județ Constanța”, și anexele acestuia, respectiv: varianta finală a stemei cu descrierea elementelor; stema municipiului Constanța se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, despicat; în partea dreaptă, în câmp roșu, se află silueta unui Far de argint, iar în colțul din dreapta sus un soare de aur, ieșind; în partea stângă, în câmp verde, un personaj feminin îmbrăcat cu un chiton cu mâneci și care poartă un văl; părul este coafat după moda Romei antice și pe cap poartă o diademă. Personajul ține în mâna stângă un corn al abundenței plin cu fructe, iar mâna dreaptă este poziționată pe echea unei corăbii. Personajul feminin are lângă piciorul stâng o imagine simbolică a Pontului Euxin, care reprezintă torsul, mult micșorat, al unui personaj masculin, nud, ieșind din valurile mării. Personajul masculin este încoronat, poartă plete și barbă și se sprijină cu mâna stângă de prova unei corăbii, ieșind. Capul îi este întors trei sferturi spre dreapta, privind spre personajul feminin, parcă cerând ajutorul, totul de aur; în vârful scutului trei fascii subțiri undate de argint, trecând dintr-o partiție în alta; scutul este timbrat cu o coroană murală de argint cu șapte turnuri crenelate.
Stabilirea variantei finale se face de către Consiliul Local Municipal, care va adopta în acest sens o hotărâre.
 
După adoptarea acestei hotărâri, proiectul stemei se va trimite Comisiei Judeţene special constituită, în vederea analizării conţinutului acesteia.
 
În cazul în care comisia judeţeană constată că proiectul stemei respectă normele ştiinţei şi artei heraldice şi a tradiţiilor româneşti în domeniu, va înainta propunerea de stemă Comisiei Naţionale de Heraldică, Genealogie şi Sigilografie a Academiei Române, pentru avizare.
 
Dupa avizare, proiectul stemei împreună cu anexa conţinând descrierea acesteia se trimit prin adresă comună Instituţiei Prefectului Judeţului Constanţa şi Preşedintelui Consiliului Judeţean, care le va supune spre aprobare Guvernului.
 
Numai după aprobarea prin hotărâre de guvern stema poate fi folosită.

Reamintim că SC Romstema SRL a fost desemnată de municipalitate să elaboreze noua stemă a municipiului Constanța. Valoarea contractului a fost de 12.000 lei.
 
Despre SC Romstema SRL
 
Societatea a fost înființată în anul 2011, în Sibiu.
 
Situația financiară a anului 2022 arată în felul următor: cifra de afaceri a fost de 170.100 lei în anul 2022, înregistrându-se o scădere cu -30%, un profit de 45.217 lei, după 12 ani de activitate.
 
Potrivit platformei Termene.ro, consultată la data de 24 iunie, 2023, firma a raportat un număr de un angajat.
 
Societatea mai sus menționată are ca activitate principală activitati de creație artistică. 
 
Administrator și asociat este Olteanu Ionela Raluca din Sibiu. Aceasta mai are și în firmele Romstema 2011 SRL, Romtesma Art SRL, Romstema Business SRL, Romstema Project SRL. 
 
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Constanța va avea o stemă nouă! Ce firmă se va ocupa de grafică (DOCUMENTE)

Proiectul pentru alegerea unei steme pentru municipiul Constanța, în consultare publică. Din ce variante se poate alege (GALERIE FOTO)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii