Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comando pentru Giolacai Gloanţe-n gât şi omoplat, de la cagulat (video + galerie foto)

ro

20 Dec, 2010 01:55 10969 Marime text
cap_7.jpgŞocat şi sângerând, dar fără să îi fi fost atins vreun organ vital, Arsen Giolacai s-a prăbuşit din maşină în mijlocul drumului

Constanţa - centru, sâmbătă spre duminică, ora 01.15, două focuri de armă se aud surd în noapte. Bunul prieten al cunoscutului Marius Aurel Mihai zis „Pitbull", Arsen Giolacai, renumit în lumea underground constănţeană, aparent retras din „activitate" în ultimii ani, a căzut. Ieşit dintr-un bloc din zona Trocadero, individul s-a îndreptat spre maşina pe care o folosea în ultima perioadă, un Opel Astra, model vechi. Singur, a urcat în autoturism şi abia a avut timp să închidă portiera: o umbră s-a materializat brusc lângă el, a scos un pistol şi a tras scurt două focuri. Ambele au lovit ţinta, de la o distanţă mică. Într-o fracţiune de secundă, individul cu cagulă s-a făcut nevăzut.

giolacai_s.jpgŞocat şi sângerând, dar fără să îi fi fost atins vreun organ vital, Arsen Giolacai s-a prăbuşit din maşină şi s-a oprit în mijlocul drumului. Nu a trecut mult, iar în zonă a ajuns un alt autoturism. Văzându-l pe Giolacai întins pe stradă, şoferul a oprit, a preluat victima şi a transportat-o la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Ulterior, omul a sunat la 112 şi a anunţat poliţia, la faţa locului fiind solicitată şi prezenţa procurorilor criminalişti ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Toată noaptea au fost prelevate probe de la locul atacului, inclusiv de pe maşina în care se afla Giolacai când a fost împuşcat. Identitatea autorului a rămas însă necunoscută.

O singură armă. Două gloanţe

Până la acest moment, este clară doar încadrarea juridică a faptei: tentativă de omor calificat, comisă în public, cu premeditare. Deşi s-a vehiculat ipoteza potrivit căreia ar fi fost folosite două arme letale în timpul atacului, dovezile strânse de anchetatori au infirmat ulterior această variantă. Atacatorul sau motivul care a stat rămân încă un mister, iar cazul este cu AN - autor necunoscut. Oficial „pensionat" din activitatea underground de mai bine de şase ani, Arsen Giolacai părea să nu fie o ţintă pentru nimeni. Familie, prieteni şi apropiaţi sunt şocaţi de atacul comis contra lui. Ştiindu-l în bune relaţii cu toată lumea, tovarăşii săi nu pot găsi un răspuns pentru cine ar fi putut să pună la cale o asemenea ofensivă. Pe de altă parte, nu este de trecut cu vederea nici faptul că, deşi era cunoscut ca proprietar al unui Porsche Cayenne de toată frumuseţea, Giolacai folosea în ultimul timp maşina „de serviciu", un Opel Astra, model vechi, menit să atragă atenţia cât mai puţin.

Ţinta era Catană?

Ipotezele sunt dintre cele mai variate, începând cu ideea că totul ar fi o înscenare pentru decapitarea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, ţinta fiind însuşi comandantul, comisar şef Dumitru Catană, care ar ieşi şifonat dacă nu ar gestiona corect criza, iar evenimentul ar rămâne cu AN. Totodată, surse apropiate anchetei atrag atenţia la asemănările cu cazul „Bamburic", când, în urmă cu aproape trei ani, afaceristul Liviu Bamburic a fost de asemenea împuşcat în puterea nopţii, într-o scară de bloc, după un filaj de mai multe luni. Totuşi, oamenii legii nu exclud varianta ca atacul să fi fost dat de racheţi, cu care Giolacai să nu se fi înţeles la bani în ultima perioadă. Însă ipoteza-şoc în dosar rămâne cea potrivit căreia tovarăşul lui Pitbull ar fi fost confundat de fapt şi altcineva ar fi fost adevărata ţintă. În cursul zilei de ieri, victima a fost transportată la Spitalul Floreasca, din Bucureşti, familia temându-se pentru securitatea lui la Constanţa. Reprezentanţii SCJU au precizat că „din punct de vedere terapeutic şi medical spitalul nu avea posibilitatea de a asigura rezolvarea optimă a acestui caz".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii