Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cernavoda joaca, dar cine-i mai canta?! Mariana Mircea, din primadona, maestru de ceremonii private (galerie foto)

ro

14 Jun, 2010 03:48 4476 Marime text
cap_5.jpg Un cernavodean susţine că primăriţa îi trimite pe copiii din trupa de dans să danseze pe la petrecerile apropiaţilor

Primarul oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, a trecut de la ipostaza de solistă de operetă la cea de maestru de ceremonii pentru petreceri private. Cel puţin aşa susţine un cititor din Cernavodă care ne-a trimis la redacţie un set de poze cu o trupă de copii care au dansat la aniversarea unei nunţi de argint.

Cernavodeanul afirmă că trupa de dans a fost „cadoul" primarului oraşului pentru sărbătoriţii Liliana şi Ion Costache, care şi-au serbat nunta de argint pe 1 mai. Mai mult, el adaugă că Liliana Costache este o apropiată a primăriţei, care a vrut să-i facă prietenei sale o surpriză trimiţându-i trupa de copii să-i danseze la nuntă. „Aceşti copii, dintre care nu ştiu câţi au 18 ani, sunt duşi să danseze în discoteci, pe la petreceri în toiul nopţii, iar câteodată li se bagă şi bani la cingătoare de către spectatori. Instructorii sunt plătiţi de primărie, dar copiii nu primesc nimic în schimb, în afară de banii de la cei care îi privesc dansând. Sunt duşi de colo-colo şi, câteodată, li se mai dă câte un suc, dar atât", ne-a declarat cititorul, care a vrut să-şi păstreze anonimatul. Revenind la poze, acestea sunt în număr de patru şi îi înfăţişează pe sărbătoriţi, alături de o trupă de băieţi şi fete, acestea din urmă fiind îmbrăcate în costume ţigăneşti sau de dans oriental. Majoritatea membrilor trupei sunt la vârsta adolescenţei, o singură fetiţă părând a nu fi mai mare de şase ani.

Pentru a lămuri această poveste, cu minori care dansează în cadrul unui spectacol pe care primarul oraşului îl face cadou apropiaţilor, am încercat să o contactăm în primul rând pe primarul Mariana Mircea, care însă, nu ne-a răspuns la telefon.

Aneta Ioniţă: „Am avut acordul părinţilor întotdeauna"

Am contactat-o în schimb pe cea despre care ni s-a spus că ar fi instructorul de dans al trupei. Aneta Ioniţă ne-a declarat că trupa de copii pe care o învaţă să danseze se numeşte „Audeo" (n.r. ceea ce în limba română s-ar traduce „Îndrăznesc", după cum am aflat de la aceasta) şi că prezenţa în club a copiilor a fost justificată de dorinţa de a-i face o surpriză Lilianei Costache, care s-ar fi implicat în achiziţionarea costumelor copiilor din trupă. „Cred că este un răuvoitor cel care spune că am dus copiii noaptea în club. Noi am vrut doar să-i facem o surpriză doamnei Costache la aniversarea nunţii de argint. Este o femeie minunată, care iubeşte copiii şi care s-a implicat mereu şi ne-a sprijinit în activităţile noastre. În plus, copiii o îndrăgesc şi au vrut şi ei să-i facem această surpriză. Cât despre doamna primar, nu ne-a trimis nicăieri niciodată", ne-a declarat instructorul Aneta Ioniţă. Instructorul de dans a adăugat că fetele, cu excepţia ce celei mici, de şase ani, au vârste cuprinse între 17 şi 17 ani şi jumătate, iar băieţii între 18 şi 22 de ani. Aneta Ioniţă a admis că petrecerea la care au participat de 1 mai a avut loc după ora 22.30, dar a adăugat că a avut acordul prinţilor copiilor din trupă. Cât despre cea mică, susţine că la eveniment au fost prezenţi tatăl, mama şi bunica. „Nu ştiu ca fetele să mai fi participat la alte petreceri în afară de aceasta şi de altă ocazie, când au mers să danseze la nunta unei prietene, într-un restaurant de nunţi", a mai spus Aneta Ioniţă.

cernavoda_fete_copii.jpgCopiii, răsplătiţi cu un pahar de suc

Întrebată dacă aceşti copii sunt remuneraţi sau răsplătiţi în vreun fel pentru spectacolele lor, instructorul Aneta Ioniţă ne-a declarat că „li s-a desfăcut o sticlă de suc". Întrebată dacă măcar această trupă de dans este sprijinită pentru a participa la alte manifestări artistice, decât cele din discoteci, cum ar fi de pildă, festivaluri de dans, Aneta Ioniţă a spus că a făcut un referat către Primărie pentru a obţine un sprijin pentru trupa de dans, dar că nu a primit deocamdată niciun răspuns. „Aş vrea să facem mai mult pentru aceşti copii, pentru că şi ei vor mai mult şi ar merita, dar din lipsa posibilităţilor financiare ne limităm la activităţi pe plan local. Au dansat la Zilele oraşului Cernavodă şi am mai fost solicitaţi la Ziua Pensionarilor", a mai spus instructorul trupei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • iulica 31 Dec, 2010 19:48 ce faceti baieti,sunt iulica din spania si va iubesc mult
  • cata 25 Jun, 2010 16:14 este o nesimtita primarita si asa e ii rasplatesc pe copi cu un pahar de suc la ori ce spectacol si ori ce festival e o nerusinata si o iprocrita nerusisnata de primarita a cernavodei asa hal de primarita avem noi in orasaul nostru natal e oi impostoare erestu una boracea
  • Luminita 20 Jun, 2010 21:12 :)) halal cernavodean...ma mir cum de nu ii este rurine sa mai comenteze...bine ca nu a dat poze si de la nunta fiului lui cu propria *** :))
  • ROXANA 20 Jun, 2010 20:48 amuzant cum acest "cernavodean" respectabil, la origini PESTE de 2 bani indrazneste sa compare experienta de dans traditional tiganesc al copiilor cu prestarile domnisoarelor pe care acesta si fii respectabilului cernavodean le au la produs. Numai o minte bolnava si disperata de atentie(de aici comandarea acestui articol)s-ar putea folosi de niste copii pentru a incerca sa faca rau persoanelor pe care nu le agreaza.RUSINEA ORASULUI ACEST PESTE SI FAMILIA LUI !!!
  • o cernavodeanca 15 Jun, 2010 14:19 Mai antoaneta, cumva rozi si tu vreun (rest de) ciolan pe langa scarba (da, SCARBA) asta de primarita???? clara are dreptate si nu mai ameninta. Vezi-ti de pupatul in dos si las aoamenii sa-si spuna pasul, ca nu ai niciun drept sa ingradesti pe nimeni. Cine te crezi, draguto?
  • mai frumoaso antoaneta 14 Jun, 2010 22:26 -iti permiti un mare lux sa ameninti,cum poate sa o incurce?????? -pentru talentul fetelor tot respectul. -despre fonduri si consilieri,faceti "glume"pt ca este cel mai simplu pt una ca madam costache,care ,cam atat poate si ea,daca iubeste atat de mult acesti copii si se implica,sa ne povesteasca la ce mod o face sau cat de dezinteresata este in tot ce face. -cuvantul SCARBAAAAA este prea putin.
  • o spectatoare 14 Jun, 2010 16:52 " Ca la noi la nimenea"!!! Asta e sloganul care ne conduce orasul. A venit randul copiilor acum in mascarada din primaria Cernavoda. Nu stiu daca a dansat la petreceri aceasta trupa sau nu ;dar daca a facuto,BRAVO lor! caci sunt foarte buni si talentati in ceea ce fac si poate asa ai ajuta si pe ei cineva. E adevarat ca copii sunt insotiti de parinti ptr ca i-am tot vazut la toate aparitiile lor;si chiar spunea o mamica ca nu ar strica sa-i duca d-na Ionita la festivale si manifestari. Dar cu ce? Primarita nu poate sa-i ajute caci bugetul la intocmit consilul local si nu vor ei sa dea la pensionari daramite la o trupa de dans. Asa ca interesativa mai bine cei ce criticati si veti avea o mare surpriza?!!
  • antoaneta 14 Jun, 2010 12:46 mai frumoasa clara esti pornita rau pe primarita,ce aiu fato cu ea,treci tu in locul ei sa vedem cum te descurci cu niste consilieri care nu stiu pe ce lume traiesc si care vor ciolanu ,si cu un buget zero,sunteti foarte rai si dusmanosi,cred ca aceasta femeie a facut destul pt oras pana acum,si inca ceva e mai desteapta decat tine draga Clara vezi ca stim cine esti si o sa o incurci cat de curand fetito.
  • cernavodean 14 Jun, 2010 09:30 E pacat ca in razboiul Primar-Consilieri. au intrat si copiii! Numai rauvoitorii puteau afirma asa ceva despre trupa de dans,instructor si primar. Numai de asa ceva se mai puteau lua cei ce vor sa acapareze orasul. Eu am fata in aceasta trupa si stiu sigur ca totul e o minciuna. D-na Ionita si noi parintii luptam ptr. promovarea acestei echipe si am participat la toate showrile lor.Stim ca nu exista bani alocati ptr.cultura si deaceea noi parinti incercam sa ajutam cum putem.Primarita nu ne poate ajuta,dar consiliul local ce face? Seful comisiei de la cultura s-a interesat vreodata ce nevoi au copiii? lasati razboiul si hai sa-i ajutam!!
  • clara 14 Jun, 2010 00:38 MI-E SCARBAAAAA de acest primar de aceasta pata neagra in istoria acestui oras si ea si toata sleahta ei de golani si golance ...sa va fie rusine insa cum nu aveti asa ceva ......