Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:41 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Catană, eliminat din „echipa managerială" Iată cu ce se laudă noul şef al Inspectoratului de Poliţie Constanţa

ro

20 Jun, 2011 00:00 3108 Marime text
Rapotan_-_Adrian_Rapotan.jpgAdrian Rapotan se află la cel de-al patrulea mandat de inspector şef interimar al Poliţiei Constanţa, din 2005, de când ocupă funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa

Eliberat din funcţie de comanda Poliţiei Române, comisarul-şef Dumitru Catană, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, a fost eliminat din rubrica destinată echipei manageriale aflată pe site-ul oficial, respectiv, http://ct.politiaromana.ro/ro/informatii/echipa- manageriala/echipa.php?meniu=informatii. Locul comisarului-şef Catană a fost ocupat de comisarul-şef Adrian Rapotan, primul adjunct al inspectorului şef. Acesta a fost desemnat la comanda IPJ Constanţa până la organizarea concursului în vederea ocupării funcţiei de şef al poliţiei constănţene, ori până la numirea unui nou interimar.

Pe data de 16 iunie, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că „funcţia de inspector şef al IPJ a rămas vacantă, urmare a încetării raporturilor de serviciu, la împlinirea limitei de vârstă şi vechimii în grad cu drept de pensionare, a domnului comisar şef Catană Dumitru". „Drept urmare", se mai arată în document, „comisarul şef Adrian Rapotan, adjunct al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa a fost desemnat să preia atribuţiile acestei funcţii, până la încadrarea acesteia conform prevederilor legale în vigoare". Într-un timp destul de scurt de la producerea mutării, comisarul-şef Dumitru Catană a fost scos şi din rubrica destinată echipei manageriale a IPJ Constanţa şi aflată pe site-ul oficial. „Şeful inspectoratului" este comisarul-şef Adrian Rapotan. Potrivit datelor oficiale, comisarul-şef Rapotan este născut pe data de 11 noiembrie 1959, în Constanţa, este căsătorit şi are un copil. În ceea ce priveşte activitatea profesională, şeful IPJ Constanţa a ocupat în perioada 1983 - 01.03.1999 funcţia de ofiţer operativ de informaţii şi ordine publică, este coautor la trei publicaţii în domeniul juridic şi are activitate didactică universitară. Mai mult decât atât, comisarul-şef Adrian Rapotan a condus între 1 martie 1999 şi 1 mai 2005 Serviciul Poliţiei de Ordine Publică din cadrul IPJ Constanţa. Din luna mai a anului 2005, Rapotan ocupă funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie al judeţului Constanţa, având responsabilităţi pe linie de ordine publică. Cât priveşte educaţia şi formarea comisarului-şef Rapotan, şeful interimar al IPJ Constanţa este absolvent al Cursurilor Postuniversitare - Ştiinţe Penale, Institutul de Studii pentru Ordine Publică (anii 1999 - 2000), are masterul în Drept Internaţional la Universitatea Liberă Internaţională Moldova - Chişinău (anii 2005 - 2006), precum şi în Ştiinţe Penale, Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti (2006 - 2007).

Rapotan, la al patrulea interimat

Din 2006, comisarul-şef Rapotan se poate mândri şi cu doctoratul de la Universitatea Liberă Internaţională Moldova - Chişinău. Adrian Rapotan a urmat în perioada 1991 - 1995 Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliţie Al. I. Cuza - Bucureşti, iar între anii 1983 - 1986 a făcut Şcoala de Ofiţeri Activi ai Ministerului de Interne - Armă Poliţie. Cât priveşte cursurile de specializare, şeful interimar al IPJ Constanţa a notat curs de management, Institutul de Studii pentru Ordine Publică (1999), curs „Model European - Informaţii Operative", cu specialişti din Marea Britanie (2006), curs „Analiză tranzacţională", Berna - Elveţia (2006), şi curs „Management operaţional", Institutul de Studii pentru Ordine Publică (2006). Nu este de trecut cu vederea faptul că Adrian Rapotan se află la cel de-al patrulea mandat de inspector şef interimar al Poliţiei Constanţa, din 2005, de când ocupă funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Primul interimat l-a asigurat după plecarea comisarului-şef Victor Popescu, care a fost şi sef al Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Constanţa. Acesta a primit vizita Corpului de Control al Ministerului Administraţiei şi Internelor, care ar fi descoperit o serie de nereguli în managementul IPJ Constanţa. După ce fost numit în funcţia de şef al IPJ Constanţa, Adrian Rapotan a fost înlocuit în fruntea inspectoratului de chestorul Mircea Bârgoz, care în trecut a condus şi IPJ Sibiu. După plecarea chestorului Bârgoz, comisarul-şef Rapotan a condus IPJ Constanţa, până la venirea comisarului-şef Aurelian Zaheu, care a fost înlocuit în funcţie de comisarul-şef George Dorel Popa, acesta din urmă pierzând concursul organizat în Capitală pentru şefia Poliţiei Constanţa în favoarea comisarului-şef Dumitru Catană. Pe data de 8 iunie, comisarul-şef Catană a împlinit vârsta de 55 de ani şi a dobândit totodată dreptul de a ieşi la pensie. Cu această ocazie, chestorul Liviu Popa, şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, a semnat ieşirea la pensie a comisarului-şef Catană, care a fost înlocuit în fruntea IPJ Constanţa de comisarul-şef Rapotan.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Marcos 21 Jun, 2011 10:41 Deci? Sa intelegem ... ca va fi seful Politiei?
  • Relu Marin 19 Jun, 2011 23:24 lasati-ne cu asta domnule, trebuie sa-si termine vila de la costinesti...