Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:41 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care sunt trofeele Constantei la „Zece pentru Romania"

ro

23 Dec, 2009 02:13 849 Marime text
Gala „Zece pentru România" organizată luni seara, pe scena Ateneului Român a adus oraşului de la malul mării dar şi elevilor constănţeni cele mai importante distincţii: Trofeul „Zece pentru România" pentru oraşul Constanţa şi încă unul pentru cel mai bun Colegiu Naţional din ţară, „Mircea cel Bătrân".

Constanţa este unul din oraşele care a dat mereu personalităţi de excepţie atât ţării cât şi în plan internaţional. În acest an, din cele zece categorii premiate de organizatorii evenimentului anual, constănţenii au fost nominalizaţi în cinci dintre acestea.

Prima dintre ele a vizat oraşul Constanţa care, alături de Cluj-Napoca, a fost desemnat câştigător la categoria „oraşe". Trofeul dedicat Constanţei însă, nu a fost ridicat de nici un reprezentant al autorităţilor locale sau judeţene. Prezentatorul Galei, Mihai Tatulici chiar a făcut câteva remarci mai acide vizavi de faptul că nimeni nu a venit să ridice trofeul. Asta chiar dacă oraşul Constanţa are şi doi viceprimari, un preşedinte de Consiliu Judeţean cu destul de multă notorietate şi relaţii bune cu postul de televiziune care a organizat evenimentul.

Trecând peste acest amănunt, la categoria actori, încă un constănţean s-a mai regăsit pe listă. Este vorba de Jean Constantin, care s-a clasat pe locul şapte din cei zece nominalizaţi. Şi la categoria sportivi, oraşul de la malul mării l-a dat pe tenismanul Andrei Pavel, clasat pe locul opt în competiţia pentru câştigarea marelui trofeu. Constanţa nu a fost ratată nici la categoria brand-uri româneşti, cele trei companii Rompetrol şi Murfatlar clasându-se pe locul zece.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii