Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:43 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bola, Teliceanu si Lungu au castigat procesele Se schimba sefi la deconcentrate

ro

28 Sep, 2009 02:15 2072 Marime text

cap_1.jpgControversata ordonanţă guvernamentală prin care s-a dorit înlăturarea de pe funcţiile de conducere a PNL-iştilor s-a dovedit a fi inutilă. Mai mulţi şefi liberali din Constanţa au dat în judecată ministerul care a emis ordinul de eliberare din funcţie, iar instanţa le-a dat dreptate.

procese_eugen_bola_08.jpgEugen Bola, director executiv al Inspectoratului Teritorial de Muncă, a devenit, după aplicare OUG 37/2009, inspector în cadrul instituţiei pe care o condusese câţiva ani la rând. Deşi, înainte de a fi revocat din funcţie, declara că se va întoarce la vechea sa pasiune, avocatura, iată că a ţinut cu dinţii de funcţie, a dat în judecată Ministerul Muncii şi a câştigat. Fostul său adjunct, Tiberiu Pleşu, inspector în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, i-a urmat exemplul. Nu a obţinut încă o sentinţă, dat fiind faptul că procesul a fost amânat de două ori. Are termen în luna octombrie şi este convins că instanţa îi va da dreptate. Liberalul Claudiu Teliceanu, ex-director executiv al Direcţiei Judeţene de Tineret Constanţa a fost înlocuit, în baza OUG 37/2009, de PD-L-ista Cristina Brânzoi. Potrivit acestuia, la intrarea în vigoare a ordonanţei, el îşi dăduse deja demisia din funcţia de director executiv şi optase pentru cea de adjunct. În luna iulie 2009, după ce a acţionat în instanţă Ministerul Tineretului şi Sportului, Teliceanu a fost repus în funcţie. Pe 9 septembrie, a fost promovat şi a fost detaşat la Bucureşti, tot pe un post de director adjunct. Dar în Direcţia de Investiţii, Achiziţii Publice şi Servicii Interne din cadrul Ministerului Turismului. Virgil Lungu, fostul şef al Direcţiei Judeţene de Cultură, are la mână, de asemenea, o hotărâre a instanţei care suspendă ordinul de revocare din funcţie dat de Ministerul Culturii.

Trebuie menţionat faptul că hotărârile nu sunt irevocabile, iar Curtea Constituţională urmează să se pronunţe asupra conformităţii acestui ordin. Pentru moment, aceste victorii în instanţă ale ex-directorilor liberali nu fac decât să dea de înţeles că OUG 37 este inaplicabilă.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului Boc a intrat în vigoare pe 22 aprilie 2009 şi, în mod oficial, a fost adoptată pentru îmbunătăţirea activităţilor administraţiei publice şi pentru adoptarea unei politici de restrângere a cheltuielilor bugetare. O dată cu aplicarea acesteia, funcţia de director executiv şi cea de director executiv adjunct au dispărut, fiind înlocuite de cea de director coodonator şi coordonator adjunct.

{mos_ri:deconcentrate}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii