Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:50 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bătălia datornicilor pentru postul de adjunct al IPJ Ce averi au cei ce vor să fie în locul lui Colidiuc (documente)

ro

20 Oct, 2010 02:43 6564 Marime text
cap_8.jpgUnii mai avuţi, alţii mai săraci, cert este că patru poliţişti vânează locul de „secund" la cârma IPJ Constanţa

Dumitru Catană, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, a solicitat, printr-o adresă trimisă la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de adjunct al şefului IPJ, în locul comisarului-şef Dorin Colidiuc. În prealabil, mai fusese organizat un asemenea concurs, însă candidaţii Nicolae Pescaru şi Ivan Anane nu au obţinut punctajul de trecere. Momentan, alţi patru doritori şi-au depus dosarul de participare: Mihai Toporan, fostul şef al Poliţiei municipiului Constanţa, actual şef la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice, comisarul Florin Mănucu, ofiţer la Poliţia municipiu, comisarul şef Ivan Anane şi Marius-Paul Constantinescu, ofiţer la Investigarea Fraudelor. Dar care dintre aceştia are cea mai mare avere, cel mai mare salariu sau spirit antreprenorial?

Ce au declarat poliţiştii?

declaratii_de_avere_politisti_Mihai_Toporan_02.jpgMihai Toporan, şef la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice, spunea în declaraţia de avere din 2009 că are două terenuri în intravilan, unul de 512 metri pătraţi şi celălalt de 550. Acesta mai deţine un apartament şi un spaţiu comercial, un autoturism Volkswagen Passat şi datorii la BRD Constanţa - 46.000 euro şi la BRD Bucureşti - 38.000 euro. Din păcate, acesta nu a completat deloc spaţiul destinat veniturilor familiei. Ofiţerul de poliţie Florin Mănucu are, conform declaraţiei de avere din 2009, un teren intravilan de 5.000 de metri pătraţi în Tulcea, o casă de locuit tot acolo, dar şi o datorie de 27.000 de euro la BRD. Acesta „înregistrează" un venit din salariu de 39.000 de lei. Florin Mănucu este singurul care, după propriile declaraţii, face parte din Sindicatul Naţional al Poliţiştilor, din Corpul Naţional al Poliţiştilor şi din Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor. Ivan Anane, comisar-şef de poliţie în cadrul IPJ Constanţa, a trecut în declaraţia de avere din 2009 două apartamente, un spaţiu comercial şi o casă de locuit, toate achiziţionate în rate. De asemenea, ofiţerul mai are şi un autoturism Hyundai. O rubrică foarte plină este şi cea a datoriilor, Ivan Anane având datorii la SC TSP Ecoterm SA Năvodari - 50.000 euro, la SC Master SA Năvodari - 20.000 de euro, la Volksbank - 33.000 de euro şi la Alpha Bank - 105.000 de euro. Toate aceste datorii sunt achitate din salariile soţilor Anane, Ivan câştigând de la IPJ 50.000 de lei şi soţia 15.000 de lei de la primăria Năvodari, precum şi din chiriile pe care le încasează aceştia, de 40.000 lei. În final, Marius-Paul Constantinescu deţine un teren agricol de 500 de metri pătraţi în Constanţa, un apartament şi trei autoturisme: Opel Astra, Daewoo Tico şi Skoda. Aceasta este singurul poliţist care are un cont în bancă, în sumă de 7.600 de euro, la ING. Evident, la capitolul datorii stă „bine" şi Constantinescu, acesta acumulând debite la Porsche Leasing - 8.000 de euro şi la BRD - 41.000 euro.

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii