Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:31 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asta le mai lipsea pesediştilor! Cum încurcă Vrabie referendumul lui Nicuşor

ro

03 Nov, 2011 01:00 2015 Marime text
cap_7.jpgOrganizat în mare grabă, mai mult dintr-o ambiţie a administraţiei judeţene de a demonstra că au avut dreptate, lucru confirmat şi de instanţă, referendumul care va avea loc peste câteva zile este ameninţat de lipsa participării şi de situaţia creată în urma rupturii organizaţiei PSD Peştera de cea a lui Nicuşor Constantinescu şi a lui Radu Mazăre

„Cum aş putea eu să-i dau un bobârnac referendumului, când Cristinel Dragomir spune că nu contez pentru PSD?", întreabă retoric Vrabie la o zi după poziţia pe care a luat-o public în ceea ce priveşte acest subiect.

Chiar dacă pesediştii de la Constanţa nu par a fi foarte afectaţi de demersul primarului social-democrat de la Peştera, Valentin Vrabie, şi al colegilor săi, această situaţie îi doare mai mult decât ar arăta. Pentru că în această perioadă, când este foarte posibil ca referendumul să nu le iasă conducătorilor judeţului aşa cum au vrut ei, numai asta le mai lipsea pesediştilor: o ruptură în PSD. Această ruptură dă un alt ton în judeţ, când toţi cei din jurul lui Radu Mazăre şi al lui Nicuşor Constantinescu ar trebui să strige la unison că sunt uniţi. Ba, mai mult, vine în contextul în care toţi ar vrea să se voteze împotriva desfiinţării unităţii administrativ-teritoriale judeţul Constanţa, iar munca preşedintelui Nicuşor ar fi în zadar. În aceste condiţii, mulţi constănţeni nici nu ar mai avea motiv să se prezinte la vot duminică doar pentru un moft. Mai ales că tonul la lipsa de unitate a fost dat.

referendum_-_Nicusor_Constantinescu_01.jpg

Şi degeaba vor fi îndeplinite cele stabilite în şedinţa de săptămâna trecută, când toţi şefii de organizaţii PSD au fost pus pe jar şi obligaţi să-şi prezinte la termene fixe tot programul acţiunilor pe care le vor întreprinde pentru a mobiliza populaţia la vot. Ba, mai mult, în fiecare seară din această săptămână s-a strigat şi se va mai striga adunarea pentru raportarea la şefii zonali a rezultatelor obţinute în ceea ce priveşte informarea cetăţenilor din judeţ despre referendumul local.

„Munca" lui Nicuşor se va observa şi mai pregnant după demisia organizaţiei de la Peştera, subiectul făcând deja înconjurul ţării, informaţia fiind preluată de toate site-urile de ştiri. Fie că vor sau nu să se cunoască această problemă la nivelul organizaţiilor PSD din judeţul Constanţa, subiectul arată totuşi că în cazul unităţii în cadrul partidului pe care pesediştii o tot invocă, dar şi în ceea ce priveşte organizarea în judeţ a referendumului, lucrurile nu sunt chiar atât de bune. Situaţia este cu atât mai complicată cu cât există primari din judeţ care nu s-au implicat în organizarea referendumului, ceea ce pare a fi direct proporţional cu faptul că la sate locuitorii nu au habar că trebuie să iasă la vot pe 6 noiembrie.

Problema de la Peştera, discutată la centru în PSD

referendum_-_Valentin_Vrabie_010.jpg

În ceea ce priveşte subiectul cel mai important al zilei de marţi, al demisiei social-democraţilor de la Peştera, conducerea organizaţiei PSD Constanţa nu a făcut niciun fel de declaraţii, rezumându-se doar la câteva comentarii, printr-un comunicat de presă, care nu aveau legătură cu subiectul şi care tratau aceleaşi veşnice nemulţumiri care există între partidele de opoziţie. Prin lipsa unor comentarii directe la subiect, pesediştii par a accepta practic toate cele spuse marţi de primarul din Peştera. „Cum aş putea eu să-i dau un bobârnac referendumului, când Cristinel Dragomir spune că nu contez pentru PSD?", întreabă retoric Vrabie la o zi după poziţia pe care a luat-o public în ceea ce priveşte acest subiect. Se pare însă că situaţia creată în PSD Constanţa de organizaţia Peştera a fost discutată la nivelul organizaţiei centrale. „Se pare că s-a deschis cutia Pandorei pentru organizaţia de la Constanţa. Surprizele vor apărea în curând", a adăugat primarul Valentin Vrabie.

Şi la toate problemele care sunt cu referendumul, nu trebuie uitată încă una: prefectul Claudiu-Iorga Palaz spune că mâine va veni cu nişte detalii surpriză.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii