Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociatia pagubitilor Vectra Construct, aproape de legalitate

ro

03 Aug, 2009 00:46 3244 Marime text

cap_1.jpgLa mai bine de două luni de când şi-au unit forţele pentru a-şi recupera investiţia o parte a celor care ar fi trebuit să fie proprietarii locuinţelor Vectra Construct, lucrurile sunt pe drumul cel bun şi pe cale să se simplifice. În cursul acestei săptămâni, asociaţia va primi toate documentele necesare funcţionării în deplină legalitate şi apărării intereselor pentru care a fost constituită.

„Paşi mici, dar siguri". Astfel şi-au caracterizat demersurile, în urmă cu câteva săptămâni, cele câteva zeci de persoane care s-au implicat activ în găsirea celor mai bune metode pentru a intra în posesia apartamentelor pe care au plătit zeci de mii de euro. Asta după ce în data de 4 martie 2009, firmei  SC Vectra Construct SRL, din Constanţa, i-a fost emisă o notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă.

În tot acest răstimp, în fiecare duminică în faţa unei vile aflate în construcţie, din zona Energia - Baba Novac, din ce în ce mai mulţi proprietari de imobile păcăliţi de una din cele mai serioase firme de construcţii, se alătură unei singure cauze. Pentru ca demersurile acestora să poată fi luate în seamă, aceştia au demarat acţiuni de formare a unei asociaţii cu statut juridic care să le promoveze interesele. „În aceste zile, cel târziu miercuri, se vor definitiva documentele şi începem să punem în aplicare planurile ce le-am făcut până acum, strict pe obiective", a declarat unul dintre păgubiţii implicaţi.

vectra_construct_12.jpgDe cealaltă parte, reprezentanţii Vectra Construct SRL refuză orice contact cu cei pe care i-a lăsat pe drumuri. Mai mult, aceştia şi-au mutat chiar şi sediul de pe bulevardul Tomis, de vizavi de Prefectura Constanţa, tocmai pentru a evita orice legătură cu cei care îi asaltau cu întrebări. Însă, cu doar câteva zile înainte de expirarea datei limită de înscriere la masa creanţelor - 3 august 2009 - mai mulţi proprietari au primit notificări prin care le este adus la cunoştinţă faptul că firma se află în insolvenţă. Demers care, cel puţin teoretic, ar fi trebuit să fie făcut mult mai devreme decât au decis reprezentanţii societăţii să o facă. Imediat după ce toate lucrurile de natură juridică vor fi definitivate, cei care s-au înscris până acum în această asociaţie, peste 100 de persoane, vor să găsească o modalitate cât mai eficientă de a sta de vorbă cu reprezentanţii societăţii. „Vrem să-i determinăm să stea de vorbă cu noi. În acest sens vom merge chiar la singurul lor sediu rămas", a susţinut aceeaşi păgubită.

{mos_ri:Vectra Construct}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii