Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:07 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajatii CJC vor primi suplimente la salariu in lipsa sporurilor

ro

18 Feb, 2010 04:07 2040 Marime text
Aleşii judeţeni au aprobat ieri, în şedinţa Consiliului Judeţean, acordarea unor măriri de salarii pentru o anumită parte a angajaţilor CJC-ului, după ce veniturile acestora au scăzut în ianuarie, cu 40%.

Potrivit proiectului de hotărâri, suplimentele salariale se acordă începând cu 01.01.2010. Mărirea a fost posibilă datorită faptului că prin Legea-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice s-a creat cadrul legal prin care, la propunerea ordonatorului principal de credite, consiliile judeţene pot acorda suplimente salariale funcţionarilor publici egale cu diferenţa dintre salariul de bază prevăzut pentru funcţiile publice de stat şi salariul de bază prevăzut pentru funcţiile publice locale.

Preşedintele CJC a susţinut că veniturile angajaţilor s-au diminuat în medie cu 40%, în opinia sa, în mod ilegal, cu atât mai mult cu cât acestea sunt acordate din veniturile proprii ale bugetului judeţean: „Noi am atacat în contencios-administrativ decizia Curţii de Conturi şi sperăm că vom obţine dreptatea. Actele administrative prin care s-au redus sporurile sunt abuzive şi ilegale". Nicuşor Constantinescu a dat în judecată, la începutul lunii februarie, Curtea de Conturi a României şi Camera de Conturi Constanţa, dosarul fiind înregistrat la Curtea de Apel în speranţa că vor recupera sporurile de 4.517.191 de lei, pe care reprezentanţii Curţii le consideră „nelegale".

Cea mai mare mărire, 346 lei

De precizat că, după votarea proiectului de hotărâre, cea mai importantă mărire de salariu o va avea secretarul judeţului, Mariana Belu - 346 lei, urmată de arhitectul-şef şi de directorii generali din cadrul CJC care vor lua în plus la salariu câte 203 lei, directorii generali adjuncţi şi directorii - 197 lei, şefii de serviciu - 170 lei, şefii de birou - 164 lei, iar consilierii, inspectorii, consilierii juridici şi auditorii gradul I, treapta de salarizare 1, vor lua câte 131 lei. Pentru restul personalului, suplimentul scade sub 100 lei, în cazul unora creşterea fiind nesemnificativă sau chiar inexistentă. Iată câteva exemple. Referenţii de specialitate asistenţi, gradul II, treapta de salarizare 2, vor avea în plus la salariu doar 5 lei, în timp ce referenţii asistenţi, gradul III, treapta de salarizare 2 şi 3, vor fi plătiţi cu doar 2 lei în plus. Sunt însă şi angajaţi care nu vor beneficia de nici un leu în plus faţă de salariul existent. Astfel, cei care nu vor prinde suplimentarea sunt: consilierii, inspectorii, consilierii juridici şi auditorii debutanţi, referenţii de specialitate debutanţi, referenţii debutanţi şi referenţii principali de grad III, treapta de salarizare 1.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii