Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce alimente îţi curăţă ficatul

ro

25 Mar, 2014 15:43 1706 Marime text
Pentru a-ţi curaţa ficatul de excesul de substanţe ce îi pot afecta buna funcţionare, nu este absolut necesar să apelezi la cure drastice de detoxifiere. De fapt, este mai important să consumi alimente care conţin nutrienţi ce ajută în procesul de detoxifiere, realizat în mod natural de corpul tău.
Iată care sunt cele mai indicate alimente pentru sănătatea ficatului tău:
Alunele, nucile şi toate alimentele din aceeaşi categorie nu conţin zahăr, dar sunt pline de amino-acizi. Aceştia ajută în procesul de detoxifiere al ficatului şi la cel de oxigenare al sângelui. Este şi motivul principal pentru care aceste alimente sunt întâlnite în suplimentele medicamentoase destinate detoxifierii.
Grapefruitul este şi el o bogată sursă de antioxidanţi şi vitamina C. Un anumit flavonoid conţinut de acest fruct este responsabil pentru capacitatea ficatului de a arde grăsimile mai repede.
Usturoiul reprezintă cea mai bună sursă de seleniu, substanţă despre care s-a dovedit că protejează ficatul de excesul de toxine.
Ceaiul verde are extraordinare proprietăţi antioxidante şi este bogat în catehine. Acestea sunt cunoscute pentru capacitatea de a elimina excesul de grăsimi din ficat, pentru a-i asigura o funcţionare optimă.
Turmericul devine din ce în ce mai popular după ce au fost descoperite numeroasele efecte benefice ale acestuia asupra organismului uman. Astfel, prin consumul acestui condiment nu numai că îţi protejezi ficatul de acţiunea toxinelor, dar îl şi ajuţi în regenerarea celulelor deja vătămate.
De reţinut: pentru ca toate acestea să aibă efectul scontat trebuie să renunţi la alcool şi fructoză. Pe lângă efectul devastator, bine-cunoscut de toată lumea, pe care îl are alcoolul asupra corpului uman, fructoza reprezintă, şi ea, un pericol pentru funcţionarea corectă a acestuia. Aceasta, asimilată în organism, se transformă în grăsimi ce vor fi depozitate chiar în ficat. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii