Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Ziua 197 – 16.07.2022. Astăzi sărbătoresc căldura

ro

16 Jul, 2022 14:43 1336 Marime text



Când ești o persoană friguroasă, zilele calde sunt reală binecuvântare.

Frilozitatea interioară apare datorită unei tiroide slăbite, care împreună cu un ficat muncit și obosit, nu mai pot menține temperatura interioară la o valoare optimă de funcționare.

Mulți dintre noi am descoperit care este temperatura corporală reală odată cu măsurătorile obligatoriu făcute în pandemie. Așa am aflat că foarte mulți oameni au constant 36 grade sau 35 grade, când ”normalul” pe care îl oferă medicina este de 37 grade.

Căldura interioară este deficitară la mulți dintre cei cu suprarenale slăbite, cu tiroida amețită de toxine și ficatul suprasolicitat de prea multele sarcini.
De aceea, căldura exterioară este bine venită.

Dar când este excesivă, căldura exterioară ne slăbește și maim ult.

Funcționarea proastă a corpurilor umane vine odată cu alimentația proastă și procesată (combustibilul de proastă calitate strică și cea mai bună mașină, cu cel mai performant motor, orice pasionat de automobile descoperă asta singur, dacă nu învață de la alții).

Dificultățile de termoreglare sunt o parte din problemele corporale importante pe care ”oamenii de bloc” (asemănători puilor de incubator) le trăiesc, ca urmare a dificultăților de respirație, ce apar datorită hranei de proastă calitate.

O să mă întrebați ce conexiune este între toate aceasta?

Pe scurt: hrana de proastă calitate produce mucus. Mucusul astupă căile respiratorii, în special nasul și afectează ficatul (și imunitatea). Alergiile și intoleranțele alimentare (datorită ficatului slăbit și nasului astupat de mucus) accentuează dificultățile de respirație. Forțarea pe gură a respirației duce la postură vicioasă a limbii, dinților, gâtului și apoi a întregului corp. Postura vicioasă duce la mișcare greoaie și dificilă, ceea ce are drept rezultat un sistem limfatic și o circulație stagnante și pline de acizi. Acidoza limfatică și a sângelui duce la oboseală cronică, iar o persoană epuizată nu mai reușește să caute și să prepare hrană de calitate, și se mulțumește cu cea făcută de industrie și de alții.

Am închis cercul vicios, care începe și se termină cu alimentația.

Căldura de afară ne amintește cât este de important alimentația în reglarea termică.

Pe o astfel de vreme toridă, care este nevoia reală a corpurilor umane?

Să ne observăm și să identificăm fiecare pentru sine, să nu mai așteptăm să vină autoritățile sau ”oamenii de știință” să ne explice ce are nevoie corpul fiecăruia.

Suntem făpturi care învățăm zilnic.

Cum ne simțim dacă vom consuma cantități mari de fluide reci? Dar cantități mai mici, băute gură cu gură, din fluide la temperatura camerei? Apa ține de sete? Mai multă apă consumată face mai bine? De ce transpirăm mai abundent după ce consumăm apă multă?

Cum ne simțim cu consumul de înghețată și bere în zilele reci?

Avem după aceea energie să rezistăm la mișcări fizice, în zilele calde de vară?

Care sunt alimentele pe care le cere corpul când afară este foarte cald?

Astăzi sărbătoresc căldura pentru că ea reprezintă testarea rezistenței corpului la extreme ale vremii terestre.

Căldura are o acțiune acidă asupra corpului. Dacă acesta este deja în stare de acidoză limfatică, se va simți rău în perioada de căldură și va căuta cu disperare răcoarea și recele.

Soarele este un cuptor uriaș. În ultimele zile, ne coace la foc mic, și pe afară, dar și pe dinăuntru. Deshidratarea tuturor, chiar și în timpul nopții, s-a accentuat.

Căldura de afară ne amintește de episoadele febrile, în care corpul produce propriul cuptor, pentru a mai mișca fluidul limfatic și a mai ”arde” viruși și alte bacterii care s-au rătăcit prin interiorul corpului nostru.

Căldura are funcția de curățare, cauterizare, îndepărtare a tot ce este uscat, îmbătrânit și gata de reciclare. Asta face și în corp, și în Natură.
Să ne observăm corpurile astăzi și să le oferim confort și răcorire.

O zi ușoară tuturor,

Cu iubire


Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii