Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu dezinformează atunci când leagă aderarea la Schengen de MCV

ro

28 Feb, 2013 11:37 1085 Marime text

Filiala Constanţa a Partidului Naţional Liberal atrage atenţia că Traian Băsescu dezinformează atunci când leagă aderarea României la Schengen de MCV, în condițiile în care toate instituțiile europene, Parlamentul, Comisia, dar și majoritatea statelor membre ale Uniunii, au spus clar că între Schengen și MCV nu există nicio legătură.

În ultimele zile, președintele PNL Crin Antonescu și premierul Victor Ponta au avut întâlniri cu reprezentanți ai țărilor care în trecut au ridicat semne de întrebare privind accesul în Schengen al României, Franța și Olanda. În acest moment Romania este pregătită din punct de vedere tehnic și se bucură de sprijinul majorității statelor UE pentru aderarea la Schengen, printre care şi Franța, Olanda, Danemarca.

În ceea ce privește MCV-ul, liderii europeni sunt conștienți de faptul că România are niște standarde mult mai exigente și niște instituții pe care alte țări europene nu le au. Chiar și în aceste condiții, în discuțiile purtate la începutul acestei săptămâni la Amsterdam cu președintele PNL, Crin Antonescu, premierul olandez a remarcat progresul consemnat în ultimul raport al Comisiei Europene.

În concluzie, putem spune că aceia care se opun aderării noastre la Schengen fac parte din Partidul Popularilor Europeni, iar Traian Băsescu și PDL ar trebuie să își canalizeze energia și mijloacele nu către defăimarea țării la Bruxelles, ci către convingerea partenerilor săi pentru a ne acorda un vot pozitiv pentru ca țara noastră să intre în Schengen.

28 februarie 2013 Departamentul de Comunicare al PNL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii