Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce va pierde Victor Ponta în noiembrie - alegerile, președinția PSD și guvernarea - 22 septembrie 2014

ro

22 Sep, 2014 15:01 1032 Marime text
Moțiunea de cenzură inițiată de ACL este îndreptată împotriva abuzurilor repetate ale Guvernului condus de către Victor Ponta,  care s-a folosit de instrumentul ordonanţelor de urgenţă  neconstituţionale - Ordonanţa 45/2014 de modificare şi completare a Legii privind alegerea Preşedintelui României şi Ordonanţa 55/2014 pentru reglementarea unor măsuri privind administraţia publică locală - acte promovate pentru a-şi crea un avantaj prin legalizarea turismului electoral şi a votului multiplu, a migraţiei politice la nivelul aleşilor locali, practicând mita, şantajul  şi presiunea politică  asupra primarilor, tranzacţionând în mod abject, în ultimă instanţă, voturile românilor.
Filiala Constanța a Partidului Național Liberal susține că precipitarea lui Victor Ponta de a modifica legislația electorală este explicată prin teama de a pierde nu numai alegerile din noiembrie, dar și președinția partidului și guvernarea. De aceea, Victor Ponta pare că e dispus să facă orice, inclusiv să aducă România într-un deficit de democrație.
Adevărata teamă a lui Victor Ponta ar trebui să fie pericolul la care expune România, aflată într-o conjunctură externă extrem de riscantă, ținând cont de agresivitatea Federației Ruse. De ce, domnule Victor Ponta, faceți eforturi atât de mari pentru a adjudeca, în beneficiul Guvernului, instituții de forță ale statului de drept, dar și instituții fundamentale, cum este Curtea de Conturi, dacă dumneavoastră sunteți sigur, așa cum declarați, că veți câștiga președinția României?
Numai orbii sau răuvoitorii nu înțeleg că suspendarea statului de drept, pe care Ponta a instituit-o ocolind de cele mai multe ori Parlamentul, ignorând până și majoritatea de care dispune în Senat și Cameră Deputaților, nu are loc doar pentru 45 de zile sau pentru perioada rămasă până la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. Nu, suspendarea statului de drept, care este opera lui Victor Ponta, vizează viitorii cinci ani ai României.
Ce ascundeți, domnule Ponta, atât de grav, încât reacționați în exces ca un om atins de panică? Nu cumva frica merge atât de departe, încât ați ajuns să vă temeți până și de propria dumneavoastră identitate?
 
22 septembrie 2014 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii