Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:41 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USL-ul pune biciul pe constănţeni, iar Mazăre îi înrobeşte

ro

06 Feb, 2013 13:41 1244 Marime text

2013 este un an al scumpirilor. Guvernul Ponta nu vine în ajutorul românilor, ci îi înrobeşte, le pune în cârcă scumpiri cărora cetăţenii nu le vor mai face faţă. Numai că, dintre toţi locuitorii României, constănţenii sunt cei mai loviţi de scumpiri. „Gazele pentru consumatorii casnici se vor scumpi în anul 2013 cu 10%. Prețul la energia electrică a crescut deja de la 1 ianuarie cu 10%. Accizele cresc, pentru că vor fi recalculate la un curs de schimb cu 5,2% mai mare față de anul 2012. Românii vor plăti mai mult pentru țigări, cafea și produsele alcoolice precum berea, vinurile, băuturile fermentate, produsele intermediare sau alcoolul etilic. Accizele la motorină au crescut cu 4,55% începând cu 1 ianuarie 2013, de la 374 euro/tonă la 391 euro/tonă. Şi asta nu este tot, acestea sunt numai câteva dintre scumpirile care vor lovi românii în 2013. Ca senator de Constanţa, însă, sunt dator să atrag atenţia asupra scumpirilor la care sunt supuşi concetăţenii mei. Pe lângă măsurile mincinoase ale guvernului Ponta, primarul Radu Mazăre, USL-ist de frunte, îi pune pe constănţeni să plătească anual aproximativ 100 de euro pentru plata serviciilor de salubrizare firmelor apropiate partidului din care face parte", a declarat senatorul Christian Gigi Chiru.

Parlamentarul a primit în ultimele zile numeroase sesizări din partea constănţenilor din Colegiul 4, care s-au plâns că majorarea taxei de habitat este o lovitură în plus pentru locuitorii Constanţei, care devin cei mai defavorizaţi dintre români.

„Constănţenii au început să primească facturile pentru taxele şi impozitele locale, iar oamenii sunt îngroziţi. Spre exemplu, o familie cu trei membri plăteşte taxa de habitat, adică gunoiul, 360 de lei pe an. De două ori mai mult decât impozitul pentru casă! Este enorm, iar administraţia Mazăre umple buzunarele firmei PSD-iste de salubrizare cu banii constănţenilor. S-a reclamat că tăierile PDL au fost impopulare, însă bugetul USL, prin minciună, bagă mâna în buzunarul cetăţenilor. Ponta se laudă că măreşte salariile şi pensiile, iar pe de altă parte creşte taxele. Guvernul USL funcţionează pe principiul: îţi dau cu o mână şi îţi iau cu două. Din păcate, constănţenilor le ia cu patru mâini prin menţinerea tarifului crescut pentru încălzire şi prin această aberantă taxă de habitat!", a mai spus senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele organizaţiei judeţene PDL Constanţa.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii