Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ioan Mircea Pascu a adus la Parlamentul European corul Manastirii Varatic

ro

09 Jun, 2010 14:17 1466 Marime text

audienta_-_parte.jpgEurodeputaţi şi funcţionari din instituţiile Uniunii Europene au avut ocazia să asculte, marţi, corul Mănăstirii Văratic, în cadrul unui eveniment organizat la Parlamentul European de vicepreşedintele Comisiei de afaceri externe a PE (AFET), Ioan Mircea Paşcu. Oaspeţii au putut admira astfel, prin intermediul cântecului, tradiţiile monahale româneşti.

"Este foarte important pentru mine, ca europarlamentar român, faptul că am avut ocazia să prezint colegilor mei, la Parlamentul European, acest cor minunat. Muzica monahală a adus harul ortodoxiei la PE şi mă bucură că acest demers a fost foarte apreciat în acest for, unde diversitatea culturală şi religioasă sunt preţuite şi cultivate", a declarat europarlamentarul PSD.

corul_varatic.jpg"Aducem astăzi, în faţa invitaţilor la eveniment, obiceiurile monahale ortodoxe, în cadrul unui concert de muzică bizantină realizat de corul uneia din cele mai mari mănăstiri din România", a afirmat Iosefina Giosanu, maica stareţă a Mănăstirii.

Mănăstirea Văratic (Judeţul Neamţ) datează de la finalul seculului XVIII şi este cea mai mare şcoală monahală pentru călugăriţe din România şi din lumea ortodoxă (cu 450 de măicuţe). Mănăstirea are o bogată colecţie muzeală, cuprinzând Evanghelii, icoane, manuscrise, veşminte, tapiserii cu valoare artistică şi istorică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii