Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Punere în mişcare acţiune penală - Conflict de interese - PCA Ploieşti 8 iunie 2015

ro

08 Jun, 2015 16:06 891 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au pus în mişcare acţiunea penală şi au dispus măsura preventivă a controlului judiciar faţă de inculpatul ENESCU RAREŞ-DAN (consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Prahova), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese.

Din probatoriul administrat până în prezent, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
În perioada 2012 - 2015, în condiţiile în care inculpatul era angajat cu contract de muncă atât la Parcul Industrial Ploieşti S.A. cât şi la Primăria Comunei Podenii Noi, judeţul Prahova, acesta a participat la şedinţele Consiliului Judeţean Prahova unde, prin votul exercitat, a contribuit la luarea unor decizii prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru cele două entităţi juridice la care era angajat şi din partea cărora beneficiază şi în prezent de foloase.

Ca urmare a măsurii preventive dispuse în cauză, inculpatului i s-a interzis exercitarea funcţiei de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Prahova.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii