Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ONG-urile constănțene se perfecționează în comunicare

ro

02 Apr, 2015 11:38 1082 Marime text
Cincisprezece organizații nonguvernamentale constănțene au participat în luna martie la cursurile de comunicare și relaționare cu presa organizate în cadrul proiectului "În lumina reflectoarelor", de Asociațiile TEAM și Civicum Voluntaris. Scopul urmărit de proiect a fost instruirea reprezentanților ONG-urilor de a își promova cât mai bine rezultatele și activitatea în mass-media.

Printre obiectivele atinse, s-au identificat îmbunătățirea procesului de comunicare dintre mediul non-guvernamental și mass-media, cât și creșterea vizibilității ONG-urilor constănțene. Acestea desfășoară acțiuni cu și pentru oameni, cu mesaje care trebuie să ajungă în comunitate și să aducă schimbările dorite.

În acest sens, reprezentanții celor cincisprezece ONG-uri din Constanța s-au alăturat proiectului: Organizația Mare Nostrum, Societatea Națională de Cruce Roșie – Filiala Constanța, Asociația pentru Promovarea Educației Creativ-Ecologice și a Abilităților Inovative, Asociația Împreună pentru viitor Constanța, Fundația Giovanni Bosco, Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, Asociația Sport pentru Sănătate, Asociația pentru Promovarea Egalității între Tineri ADAPTO, Asociația Cresc la Țară, Comitetul Național Român pentru Drepturile Copilului – Filiala Constanța, Asociația TEAM, Asociația Civicum Voluntaris, Asociația Grupurilor Locale de Tineret filiala GLT „Tineri Mereu” Constanța, Asociația de Psihologie și Resurse Educaționale Alpha PsihoMed.

„În lumina reflectoarelor” a cuprins, în cele 5 săptămâni de activitate, o serie de întâlniri cu specialiști în domeniul comunicării și relației cu presa, printre care menționăm pe Sînziana Ionescu, Mădălin Roșioru, Isabela Ștefan-Iorga, Magdalena Iacob, Bebe Pitei.

 „Acest curs ne-a ajutat să ne cunoaștem între noi și să luăm contact cu activitățile celorlalte ONG-uri din Constanța. Dar și mai mult, am dobândit cunoștințe despre cum să scriem un comunicat de presă mai bun sau să facem fotografii expresive, pentru a transmite exact ceea ce dorim. Consider acest proiect ca un plus de valoare pentru asociația din care provin”, declară Florin Prunaru, participant la curs, în calitate de voluntar al Asociației Civicum Voluntaris.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii