Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita oficială a ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu în Regatului Norvegiei

ro

26 Apr, 2015 17:17 951 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va efectua luni, 27 aprilie 2015, o vizită oficială la Oslo, la invitaţia ministrului afacerilor externe al Regatului Norvegiei, Børge Brende.

În cadrul vizitei, ministrul afacerilor externe va avea consultări cu omologul norvegian şi o întrevedere cu Preşedintele Parlamentului, Olemic Thommessen.

De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu şi omologul norvegian, Børge Brende, vor semna „Convenţia între România şi Regatul Norvegiei pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit”.

Vizita la Oslo vizeza aprofundarea dialogului bilateral, aflat deja într-un stadiu foarte bun, în conformitate cu statutul României şi Regatului Norvegiei de Aliaţi NATO şi de parteneri în cadrul Spaţiul Economic European (SEE). Vor fi discutate modalitățile de consolidare a cooperării româno-norvegiene prin utilizarea, de către România, a fondurilor alocate prin Mecanismul financiar al SEE şi Mecanismul financiar norvegian.

În cadrul convorbirilor va fi abordata o serie de teme prioritare ale agendei bilaterale, europene şi de securitate, cu accent pe evoluţiile din Vecinătatea Estică, pe sprijinirea eforturilor de reformă şi a parcursului european al statelor din Parteneriatul Estic,  pregătirea Summit-ului Parteneriatului Estic de la Riga, din luna mai 2015, cooperarea în cadrul Alianţei Nord-Atlantice. Discuţiile vor viza şi subiecte de actualitate de pe agenda  internaţională, precum situaţia din Siria, Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, eforturile comunităţii internaţionale pentru combaterea terorismului în plan global.

Programul vizitei la Oslo a ministrului român al afacerilor externe va include şi o întâlnire cu reprezentanţii filialelor locale ale Ligii Studenţilor Români din Străinătate şi ale Fundaţiei CAESAR.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii