Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr la monumentul lui Mihai Eminescu de la Cernăuţi, în cadrul vizitei din Ucraina

ro

10 May, 2015 17:32 1026 Marime text
În cadrul vizitei pe care o efectuează în Ucraina, ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr a depus o coroană de flori la monumentul dedicat poetului Mihai Eminescu de la Cernăuţi.

Cu acest prilej, a fost evocată importanţa operei poetului naţional, ca punte între românii de pretutindeni și legătură către universalitate a culturii românești. Demnitarul român a menţionat că Mihai Eminescu este o icoană a românilor, care le-a dăruit cea mai frumoasă expresie a limbii române şi a transpus în cuvânt toate dorurile și năzuințele acestora ca oameni și ca popor. De asemenea, el a subliniat importanța pe care orașul Cernăuți o are în biografia și formarea artistică și intelectuală a poetului.

Agenda deplasării ministrului delegat Angel Tîlvăr la Cernăuți include și o vizită la Casa Memorială Aron Pumnul, în incinta căreia vă fi organizat un muzeu care să evoce personalitatea lui Mihai Eminescu, ca parte a unei acţiuni proprii realizate de către DPRRP – MAE.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii