Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr la Casa memorială Aron Pumnul din Cernăuți

ro

11 May, 2015 13:53 1060 Marime text
Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr a efectuat o vizită în Ucraina, în perioada  9 – 10 mai 2015, având pe agendă, pe lângă întrevederi cu reprezentanți ai mediului asociativ românesc și ai autorităților ucrainene, deplasarea la mai multe obiective de interes pentru comunitatea românească din regiune.

Unul dintre cele mai importante obiective ale deplasării l-a constituit vizitarea Casei Aron Pumnul din Cernăuți, ale cărei lucrări de restaurare fac obiectul unei acţiuni proprii a DPPRP-MAE.

„Ne dorim să facem din Casa Aron Pumnul un centru al comunității românești. Ne dorim ca românii din oraș și din regiune să aibă un loc al lor, un loc care să aibă semnificație pentru ei, un loc care să arate cât de important este oraşul Cernăuţi pentru cultura română. Aici îl vom celebra nu doar pe Aron Pumnul, aici îl vom celebra și pe Mihai Eminescu și, alături de ei, pe mulți alți mari oameni ai neamului românesc. Ei vor fi exemple pentru cei de azi, pentru cei de mâine. Românii vor veni aici pentru a-și cunoaște limba, cultura, civilizația și istoria, gândind proiecte prin care să își afirme identitatea cu mândrie” a precizat demnitarul român.

În incinta Casei Aron Pumnul va fi amenajat un muzeu dedicat personalității poetului Mihai Eminescu, a cărui biografie și formare intelectuală și artistică sunt strâns legate de personalitatea lui Aron Pumnul și de perioada petrecută la Cernăuți.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii