Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:38 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situaţia cetăţeanului român aflat la bordul navei ESTER-C, capturată de piraţi

ro

09 Feb, 2013 13:55 1247 Marime text

Ministerul Afacerilor Externe a fost informat, la data de 8 februarie 2013, că un cetăţean român se afla printre membrii echipajului navei ESTER-C sub pavilion britanic, capturată de piraţi în largul Camerunului.

Reprezentanţii misiunilor României din Nigeria şi Marea Britanie au întreprins demersurile diplomatice necesare, astfel încât situaţia cetăţeanului român să fie clarificată cu celeritate. Ambasada României de la Londra este în legătură permanentă cu armatorul navei.

Menţionăm că, potrivit procedurilor în vigoare, negocierile în astfel de cazuri sunt purtate direct între proprietarii navei şi răpitori, procedura în astfel de cazuri presupune discreţie pentru a nu afecta negocierile şi siguranţa cetăţenilor răpiţi.

La nivelul MAE au avut loc discuţii cu reprezentanţii Ambasadei Marii Britanii şi Federaţiei Ruse de la Bucureşti.

Ministerul Afacerilor Externe se afla în legătură cu familia cetăţeanului român.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Daniel 10 Feb, 2013 08:48 Trebuia sa se intample pana la urma.Daca faci numai voiaje de Africa..asta este.Am fost ofiter pe aceasta nava si banuiesc cum au decurs lucrurile acolo.Am ajuns cu nava pana aproape de Somalia la Moma in Mozambic si stateam tot timpul cu frica in san sa nu vina piratii....Pacat de marinari..Sper sa scape si sa se intoarca sanatosi acasa.