Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Republica Chile – Inundaţii şi condiții meteorologice nefavorabile

ro

27 Mar, 2015 15:25 887 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să tranziteze sau să se deplaseze în Republica Chile că regiunea Atacama, din nordul ţării, este puternic afectată de inundaţiile provocate de ploi şi de revărsarea râului Copiapo. Au fost înregistrate pagube materiale, case şi sedii de instituţii publice fiind distruse de aluviuni. Au fost suspendate orele de clasă în instituţiile de învăţământ, sediile acestora fiind folosite pentru adăpostirea persoanelor afectate.

Autorităţile au declarat stare de urgență.
Cele mai importante oraşe din regiune afectate de intemperii sunt Copiapo şi Antofagasta, rămase izolate din cauza inundării drumurilor de acces, înregistrându-se probleme în infrastructura de alimentare cu apă, electricitate şi în aprovizionarea cu alimente. Au fost evacuate câteva sute de persoane din localitățile Diego de Almagro, Copiapo, Tierra Amarilla şi Chanarall.

Menționăm că şi zona San Pedro de Atacama, un punct turistic important din nordul Republicii Chile, este afectată de inundații, motiv pentru care recomandăm cetăţenilor români să evite călătoriile.
Există şi riscul deversării unor substanţe toxice – folosite în industria minieră din zonă, în apele ieșite din albie, care ar putea afecta sănătatea populaţiei, iar autorităţile locale consideră foarte probabilă începerea unei campanii de vaccinare împotriva hepatitei.

MAE recomandă cetăţenilor români să se informeze în legătură cu situaţia din Republica Chile şi să consulte pagina de Internet www.mae.ro, pentru a obţine date actualizate. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează cetăţenilor români recomandările de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă” - care poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii