Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr de către Prim-ministrul Republicii Moldova Chiril Gaburici

ro

27 Mar, 2015 19:08 1272 Marime text
Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr a fost primit astăzi, 27 martie 2015, de către Prim-ministrul Republicii Moldova Chiril Gaburici, în cadrul vizitei oficiale în Republica Moldova.

În intervenţiile sale premierul Chiril Gaburici a remarcat importanţa relației cu România, atât din punct de vedere al progresului Chişinăului pe calea integrării europene, cât şi al excelentului parteneriat economic bilateral. Șeful Guvernului de la Chișinău a menționat faptul că Republica Moldova îşi dorește să beneficieze, în efortul de asimilare a standardelor şi aplicare a reformelor, de experiența României, în special din perioada pregătirii pentru aderarea la Uniunea Europeană.  De asemenea, Chiril Gaburici a exprimat convingerea că relaţia dintre cele două state are nevoie să fie dezvoltată prin explorarea integrală a potențialului existent pe fiecare direcție de cooperare.  A fost reafirmată existenţa unei voințe politice limpezi în ceea ce privește drumul european al Republicii Moldova.

Ministrul delegat Angel Tîlvăr şi-a exprimat speranța ca viitorul să aducă şi mai multe veşti bune în spiritul colaborării şi identificării unor teme de importanţă comună pentru România şi Republica Moldova. A fost trecută în revistă activitatea DPRRP – MAE şi importanţa pe care statul român o acordă sprijinirii românilor de pretutindeni, prin proiecte care privesc identitatea culturală, lingvistică şi spirituală. Totodată, ministrul delegat a exprimat întreaga deschidere a autorităților române în oferirea de asistenţă şi expertiză, în ceea ce privește integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii