Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat Ovidiu Dranga a Directorului de Cabinet al Secretarului general al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, Pierre de Cocatrix

ro

15 Apr, 2013 19:35 871 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri globale, Ovidiu Dranga, l-a primit astăzi, 15 aprilie 2013, pe Pierre de Cocatrix, Directorul de Cabinet al Secretarului General al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF).
Pierre de Cocatrix este trimisul Secretarului General al Francofoniei, Abdou Diouf, pentru a participa la inaugurarea Pieţei Francofoniei din Bucureşti, organizată de Ministerul Afacerilor Externe şi de Primăria Generală a Capitalei.
În cadrul întrevederii a fost subliniată dorinţa părţii române de a amplifica şi diversifica toate segmentele de cooperare francofonă – politică, educaţională,  culturală, lingvistică, academică, dar şi economică.
Ovidiu Dranga a precizat că aniversarea celor douăzeci de ani de la aderarea României la OIF reprezintă o ocazie excelentă de consolidare a proiectelor în desfăşurare, dar şi de lansare a unor iniţiative noi, cu deosebire în domeniul educaţiei şi al economiei. A fost subliniată importanţa pe care România o acordă aprofundării dimensiunii politice a francofoniei, cu precădere în domenii precum gestionarea crizelor, tranziţia democratică şi dezvoltarea durabilă.
A reieşit, de asemenea, interesul faţă de explorarea asistenţei pentru dezvoltare (ODA), ca arie prioritară de colaborare sub egida francofoniei.
Reprezentantul OIF a transmis mesajul Secretarului General al OIF de apreciere pentru eforturile deosebite ale României – în calitate de „stat –fanion” al francofoniei în Europa Centrală şi de Est - în vederea consolidării şi diversificării cooperării pe linie francofonă, cu deosebire în domeniul educaţiei – Programul de burse doctorale şi post-doctorale « Eugen Ionescu » şi « Planul de formare în limba franceză a funcționarilor români ».
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii