Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat George Ciamba a unei delegaţii de parlamentari din Austria, Finlanda şi Suedia

ro

21 May, 2015 20:43 928 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, a primit joi, 21 mai 2015, o delegaţie de parlamentari din state membre UE compusă din Gebi Mair (Austria), Silvia Modig (Finlanda) şi Hans Linde (Suedia), însoţiţi de adjuncţii şefilor misiunilor diplomatice ale celor trei ţări la Bucureşti.
 
Cu această ocazie, a prezentat interlocutorilor principalele priorităţi de politică externă ale României, cu accent pe Vecinătatea Estică şi aşteptările ţării noastre faţă de Summit-ului Parteneriatului Estic de la Riga. A arătat, în context, importanţa sporirii atractivităţii ofertei UE pentru statele partenere semnatare ale Acordurilor de Asociere şi Acordurilor Aprofundate şi Cuprinzătoare de Liber Schimb cu UE (AA/DCFTA), respectiv Republica Moldova, Ucraina şi Georgia şi conferirii unei perspective europene clare acestor ţări. George Ciamba şi-a exprimat speranţa că declaraţia de la Riga va conţine mesaje clare de susţinere faţă de cele trei state partenere, de natură să asigure parcursul lor pro-european.
 
Secretarul de stat pentru afaceri europene a reiterat faptul că Republica Moldova rămâne o prioritate majoră pentru România, principalul obiectiv fiind încurajarea parcursului său european printr-un sprijin cât mai consistent în direcţia implementării AA/DCFTA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii