Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:13 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul Titus Corlăţean, în vizită de prezentare, a ambasadorului Regatului Norvegiei la Bucureşti, Tove Bruvik Westberg

ro

16 Oct, 2013 19:06 736 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a primit-o în vizită de prezentare, la 16 octombrie 2013, pe Tove Bruvik Westberg, noul ambasador al Regatului Norvegiei la Bucureşti.
 
Ministrul Titus Corlăţean a adresat ambasadorului norvegian urări de succes pe durata mandatului său în România, exprimând convingerea că relaţiile dintre cele două ţări vor fi intensificate, în continuare, atât la nivel bilateral, cât şi internaţional.
 
Cei doi oficiali au apreciat stadiul excelent al relaţiilor româno-norvegiene şi au subliniat necesitatea de a explora, în continuare, potenţialul de diversificare şi consolidare, cu impact pozitiv asupra relaţiilor economice, culturale şi sociale.
 
Şeful diplomaţiei române a subliniat interesul pentru continuarea dialogului la nivel înalt, în conformitate cu statutul României şi Regatului Norvegiei de aliaţi NATO şi parteneri în cadrul Spaţiului Economic European. Ambele părţi au apreciat că relaţia bilaterală dispune de un potenţial important de sporire a investiţiilor norvegiene în domenii strategice şi de intensificare a schimburilor economice.
 
Ambasadorul Tove Bruvik Westberg a făcut o scurtă prezentare a mandatului său în România şi a situaţiei politice din Regatul Norvegiei, ca urmare a alegerilor legislative, care au avut loc la 9 septembrie 2013.
 
Cei doi oficiali au discutat şi despre  fondurile acordate României în baza celor două Memorandumuri de Înţelegere privind asistenţa acordată ţării noastre în ciclul financiar 2009-2014, prin Mecanismul financiar al Spaţiului Economic European şi Mecanismul financiar bilateral norvegian.
 
De asemenea, au mai fost aduse în discuţie aspecte privind aşteptările României de la Summit-ul Parteneriatul Estic de la Vilnius din perioada 28 – 29 noiembrie 2013 în privinţa progreselor statelor partenere cele mai avansate în relaţia cu UE. A fost subliniată, în context, importanţa unei perspective clare oferite Republicii Moldova în vederea parafării, la Vilnius, a Acordului de asociere şi a Acordului cuprinzător de liber schimb cu UE, în vederea semnării acestor documente, în 2014.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii