Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul Bogdan Aurescu a ambasadorului Republicii Algeriene Democratice şi Populare, Taous Djellouli

ro

31 Mar, 2015 16:41 796 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut marți, 31 martie 2015, o întrevedere cu Taous Djellouli, ambasadorul  Republicii Algeriene Democratice şi Populare  în România.
 
Şeful diplomaţiei române a arătat că dezvoltarea relaţiilor româno-algeriene beneficiază de avantajele conferite atât de apartenenţa României la structurile europene, cât şi de statutul Algeriei de ţară asociată a Uniunii Europene. A transmis, cu acest prilej, sprijinul României pentru avansarea negocierilor curente privind Planul de Acţiune UE-Algeria în cadrul Acordului de Asociere dintre cele două părţi.
 
Cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul şi perspectivele dialogului politico-diplomatic şi au exprimat interesul reciproc pentru dinamizarea acestuia, inclusiv prin organizarea unei vizite la Alger a ministrului român de externe, în acest an. O atenţie particulară a fost acordată consolidării cooperării economice, inclusiv prin diversificarea structurii  schimburilor comerciale şi prin multiplicarea contactelor între instituţiile cu competenţe în domeniu, precum şi între mediile de afaceri ale celor două ţări.
 
Cei doi oficiali au procedat şi la o trecere în revistă a cadrului juridic bilateral, accentuând importanţa actualizării acestuia pentru dinamizarea relaţiilor bilaterale în ansamblul lor.
 
Totodată, cei doi diplomaţi au discutat despre necesitatea combaterii terorismului, context în care ministrul român a prezentat ideea părţii române de creare a unei curţi internaţionale pentru combaterea terorismului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii