Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul Bogdan Aurescu a ambasadorului Palestinei în România, Fuad Kokaly

ro

31 Mar, 2015 18:14 850 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit marți, 31 martie 2015, pe ambasadorul Palestinei în România, Fuad Kokaly, la cererea acestuia.
 
Cu acest prilej, şeful diplomaţiei române a apreciat nivelul foarte bun al relaţiilor politice între România şi Palestina şi l-a asigurat pe ambasadorul palestinian de deschiderea părţii române de a dezvolta cooperarea bilaterală în toate domeniile de interes comun.
 
Ministrul Aurescu a exprimat interesul părţii române de a continua dialogul politico-diplomatic la nivel guvernamental şi parlamentar. Astfel, a adresat invitaţia ca omologul palestinian să efectueze o vizită la Bucureşti cât mai curând.
 
Cei doi interlocutori au trecut în revistă stadiul şi perspectivele proiectelor aflate pe agenda cooperării bilaterale, inclusiv proiectele de extindere a cadrului juridic al relaţiilor bilaterale. Bogdan Aurescu a arătat că MAE va continua în acest an asistenţa pentru dezvoltare pentru partea palestiniană, prin proiecte cum este cel intitulat „Un pod pentru educaţie”, dedicat  copiilor cu dizabilităţi educaționale din şcolile şi grădiniţele palestiniene, respectiv prin proiectul de pregătire a diplomaţilor din statele arabe. A evocat de asemenea, disponibilitatea de a organiza cursuri de pregătire în domeniul consular pentru diplomaţii palestinieni, precum şi cooperarea în domeniul sanitar-veterinar. Nu în ultimul rând, ministrul a subliniat necesitatea reunirii primei sesiuni a Consiliului Oamenilor de Afaceri români şi palestinieni în primul semestru al acestui an.
 
În cursul întrevederii a avut loc şi un schimb de vederi asupra evoluţiilor regionale, cu accent asupra Procesului de Pace din Orientul Mijlociu. Ministrul român a reafirmat sprijinul ferm al României pentru reluarea, cât mai curând posibil, a procesului de pace negociată a conflictului israeliano-palestinian, pe baza soluţiei celor două state.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii