Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a ambasadorului Republicii Coreea la Bucureşti

ro

22 Apr, 2015 09:33 1016 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit marți, 21 aprilie 2015, pe Park Hyo-sung, ambasadorul Republicii Coreea în România, în vizită de prezentare.
 
În cadrul întrevederii, ministrul Bogdan Aurescu și ambasadorul sud-coreean au abordat stadiul şi perspectivele relațiilor bilaterale, cu accent pe intensificarea dialogului politic, extinderea cooperării economice şi dezvoltarea schimburilor culturale, educaţionale şi turistice, în conformitate cu Parteneriatul Strategic existent între România şi Republica Coreea și în contextul aniversării, în acest an, a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări, precum şi a 5 ani de la adoptarea, în 2010, a Planului de Acţiune al Parteneriatului Strategic din 2008.
 
Şeful diplomaţiei române a salutat evoluţiile înregistrate în ultimul timp în domeniul cooperării economice şi al schimburilor comerciale dintre cele două ţări, ajunse la cca. 1 miliard de dolari, şi a încurajat prezenţa a cât mai multor companii sud-coreene pe piața românească, precum şi punerea în practică a proiectelor aflate în atenţia celor două state, în perspectiva apropiată a sesiunii a Comitetului Mixt pentru Cooperare Industrială care va avea loc la Seoul, la 12 mai 2015. De asemenea, cei doi oficiali au evocat potenţialul de cooperare în domeniul turismului.
A fost evidențiată, în același timp, importanța specială a schimburilor culturale, a cooperării educaţionale şi relaţiilor inter-umane, care contribuie semnificativ la o mai bună cunoaştere reciprocă şi apropiere între cele două popoare.
Cele două părți au remarcat cooperarea foarte bună  dintre România şi Republica Coreea în cadrul organizaţiilor internaţionale. În acest context, a fost reafirmată importanţa pe care o acordă comunitatea internaţională şi în special Uniunea Europeană, păcii şi securităţii în Peninsula Coreeană şi în regiune. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii