Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a ambasadorului Regatului Spaniei în România, Ramiro Fernandez Bachiller

ro

02 Mar, 2015 17:56 858 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit luni, 2 martie 2015, pe ambasadorul Regatului Spaniei la Bucureşti, Ramiro Fernández Bachiller. În cadrul întrevederii, au fost discutate dinamica relaţiei bilaterale, cu accent pe pregătirea viitoarelor contacte politice la nivel înalt.
A fost salutat şi apreciat stadiul excelent al relaţiilor dintre cele două state, marcate de intensificarea contactelor politico-diplomatice în ultimii ani şi de ridicarea relaţiei bilaterale la nivel de Parteneriat Strategic, în iulie 2013, cu prilejul vizitei Primului-ministru al României, Victor Ponta, la Madrid.
Totodată, s-a convenit continuarea dialogului politic între România şi Spania prin coordonarea eforturilor pentru realizarea, în acest an, a unor acţiuni implicând participarea unor oficiali de rang înalt din cele două ţări. Astfel, cele două părţi au discutat inclusiv despre demararea pregătirii primei reuniuni comune a guvernelor celor două ţări .
Bogdan Aurescu a subliniat importanţa impulsionării relaţiilor economice româno-spaniole, care au o tendință ascendentă, ajungând la peste 3 miliarde de euro schimburi comerciale în 2014. Şeful diplomaţiei române a mulţumit pentru sprijinul acordat de autorităţile spaniole în vederea integrării comunităţii româneşti în Spania, care contribuie, la rândul său, la viaţa economică şi socială din această ţară.
Ambasadorul spaniol a evidenţiat, de asemenea, nivelul ridicat de integrare a comunităţii româneşti din Spania, apreciind că acesta reprezintă un exemplu pentru alte state, alături de modelul de relaţie bilaterală pe care România şi Spania l-au promovat şi dezvoltat pe tema fenomenului mobilităţii cetăţenilor.
Cei doi interlocutori au realizat un schimb de opinii cu privire la vecinătatea sudică a Uniunii Europene şi la cooperarea pentru combaterea traficului de organe la nivelul Consiliului Europei.
În final, ministrul Bogdan Aurescu și ambasadorul spaniol au stabilit menținerea unui dialog cât mai intens, atât pentru continuarea dezvoltării relaţiilor bilaterale, cât şi pentru o mai bună coordonare şi valorificare a intereselor comune ale celor două state la nivel european şi internaţional.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii