Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:57 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat Ovidiu Dranga la Reuniunea Grupului tematic de lucru pentru cooperare regională în domeniul democraţiei al Comunităţii Democraţiilor

ro

27 Feb, 2013 20:40 895 Marime text

Secretarul de stat MAE pentru afaceri globale, Ovidiu Dranga, a prezidat, la 27 februarie 2013, la Geneva, împreună cu adjunctul ministrului de externe pentru afaceri globale şi multilaterale al Republicii Coreea, Kim Bong-hyun, cea de-a patra reuniune a Grupului tematic de lucru pentru cooperare regională în domeniul democraţiei al Comunităţii Democraţiilor.

Evenimentul s-a concentrat asupra programelor de cooperare regională pentru promovarea democraţiei, în special asupra misiunilor de observare a alegerilor, proiectelor de educaţie şi formare şi seminariilor privind schimbul de experienţă.

Participanţii au realizat un dialog pe baza unei serii de prezentări, susţinute de reprezentanţi ai autorităţilor electorale naţionale din România şi Republica Coreea şi Institutului Internaţional pentru Democraţie şi Asistenţă Electorală. Dezbaterile au evidenţiat proiectele de cooperare în planul asistenţei electorale şi formării de experţi în diverse regiuni ale lumii, cum ar fi regiunea Mării Negre, Asia de sud-est, Nordul Africii şi zona Pacificului, precum şi importanţa coordonării eforturilor bilaterale, regionale şi globale pe aceste teme.

Elemente suplimentare

Creat în 2010, Grupul tematic de lucru pentru cooperare regională în domeniul democraţiei al Comunităţii Democraţiilor explorează modalităţi pragmatice de consolidare a cooperării regionale în domeniul democraţiei şi de încurajare a cooperării inter-regionale, în vederea împărtăşirii experienţelor şi celor mai bune practici înregistrate în consolidarea democraţiilor.

Reuniunile precedente ale Grupului au avut loc la Cracovia (2-4 iulie 2010), Seul (29 aprilie 2011) şi Geneva (1 martie 2012).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii